UŽIVO: Reakcije na žrijeb baraža za EURO 2024.!

Bosna i Hercegovina čeka rivala

UŽIVO: Reakcije na žrijeb baraža za EURO 2024.!

Admin Čaušević
Teme:

Od 12 sati u Nyonu je na programu žrijeb polufinalnih parova staze B baraža kao i domaćina finala baraža za Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine održava u Njemačkoj. Svog rivala u polufinalu saznate će i Bosna i Hercegovina. 

Bosna i Hercegovina će sigurno biti domaćin polufinala 2 staze B baraža, a mogući rival je Ukrajina ili Finska. 

Ključni događaj

prije
5 mjeseca

prije
5 mjeseca

prije
5 mjeseca

prije 5 mjeseca 23.11.2023 u 14:09

Rebrov o BiH: Imaju dobrih igrača, nisu igrali na očekivanom nivou u kvalifikacijama

Nakon što je voljom žrijeba odlučeno da u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo igraju Bosna i Hercegovina i Ukrajina, oglasio se i selektor ukrajinske reprezentacije.

Serhiy Rebrov je istakao da poznaje naš nacionalni tim, te da u njemu ima dobrih fudbalera koji u ovim kvalifikacijama nisu igrali na očekivanom nivou.

prije 5 mjeseca 23.11.2023 u 14:02

Oglasio se i Vico Zeljković: Ne odustajemo od cilja

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković, komentarisao je žrijeb baraža za Evropsko prvenstvo u kojem naš nacionalni tim nije bio miljenik sreće.

Naime, u polufinalu će Bosna i Hercegovina igrati protiv Ukrajine.

Zeljković je istakao da smo dobili najtežeg mogućeg protivnika, ali da se od cilja - plasmana na Evropsko prvenstvo ne odustaje.

Posljednja korekcija 23.11.2023 u 14:05
prije 5 mjeseca 23.11.2023 u 13:49

Estonija igra protv Poljske: Moglo je i gore

Fudbalska reprezentacija Estonije će u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo igrati protiv Poljske, koja je veliki favorit. No, ne predaju se Estonci, a njihovi mediji navode da je moglo biti i gore.

"Raspoloženje u Estoniji je optimistično, idemo u play-off, idemo se boriti protiv Poljske! Uostalom, ovo je historijska prilika za Estoniju, čak iako naše šanse za prolazak na EP nisu velike. Navijači su jako sretni što uopće igramo u play-offu. A budimo iskreni, moglo je biti i puno gore. Da je Ukrajina zabila gol Italiji, igrali bismo protiv Italije u gostima", navode estonski mediji.

prije 5 mjeseca 23.11.2023 u 13:39

Misimović je komentarisao današnji žrijeb baraža

Direktor fudbalske reprezentacije, legendarni fudbaler Zvjezdan Misimović, komentarisao je žrijeb baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u kojem su nas kuglice spojile sa Ukrajinom.

Legendarni Miske i pored toga što je Ukrajina realno favorit smatra da je sve do nas, te da je naša prednost to što ćemo igrati pred svojim navijačima.

Posljednja korekcija 23.11.2023 u 13:39
prije 5 mjeseca 23.11.2023 u 13:21

Milošević: Svi znamo kvalitete Ukrajine

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo igrat će protiv Ukrajine, a svoj komentar žrijeba dao je i selektor Savo Milošević.

Sretan je zbog domaćinstva

"Težak meč, svi znamo kvalitete Ukrajine. Mogli su se kvalifikovati i kroz grupu. S druge strane, igramo dvije utakmice kući. Dakle ako hoćemo na EP moramo pobijediti dvije utakmice kod kuće", istakao je selektor našeg nacionalnog tima Savo Milošević.

Posljednja korekcija 23.11.2023 u 13:21
prije 5 mjeseca 23.11.2023 u 12:44

U Poljskoj sijaju od sreće jer su izbjegli Ukrajinu

Fudbalska reprezentacija Poljske u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo igrat će protiv Estonije, a u eventualnom finalu sa boljim iz susreta Vels - Finska.

Mudryk je najveća zvijezda Ukrajine

Upravo pobjednik duela Vels - Finska biće domaćin finalnog susreta, no to Poljacima mnogo ne smeta, odnosno sudeći prema pisanju njihovih medija, najvažnije im je da su izbjegli Ukrajinu u doigravanju.

prije 5 mjeseca 23.11.2023 u 12:19

Završen je žrijeb

Žrijeb je okončan. Polufinala su na rasporedu 21. marta, a finala pet dana kasnije. 

Bosna i Hercegovina nije imala sreće jer je dobila najtežeg rivala, reprezentaciju Ukrajine.

Ukoliko se plasiraju i finale najbolji bh. fudbaleri će na domaćem terenu igrati protiv boljeg iz duela Izrael - Finska. 

prije 5 mjeseca 23.11.2023 u 12:18

Riješeno i u stazi A

Pobjednik polufinala meča Vels - Finska u stazi A će biti finalista protiv boljeg iz duela Poljska - Estonija.

prije 5 mjeseca 23.11.2023 u 12:16

BiH domaćin u finalu

Ako se plasira u finale Bosna i Hercegovina će biti domaćin finala boljem iz duelu Izrael - Island.

prije 5 mjeseca 23.11.2023 u 12:15

Žrijebanje finalista

Pobjednik meča Gruzija - Luksemburg će biti domaćin finala protiv boljeg iz duela Grčka - Kazahstan.

Top Komentari

Ajax11
Bilo je jasno, poslali su Ukrainu lahkom protivniku, jer jer im penal protiv Italije u 93 min nisu svirali. Sada ce se oprati UEFA preko Bosne
1 0
Puno sreće i nadati se da ćemo igrati dvije utakmice u Zenici i napokon proslaviti ulazak na EP..Sretnooooooo Zmajeviiiiii ??????????????????????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi