Ugasio se klub koji je u zvijezde lansirao Luku Modrića

NK Zadar više ne postoji

Ugasio se klub koji je u zvijezde lansirao Luku Modrića

E. Škorić

NK Zadar je danas službeno potvrdio da se ugasio i da neće nastupati u 3. ligi HNL jug.

Nakon što je Grad Zadar odustao od financiranja kluba u budućnosti i nakon što mu nije garantovao logističku podršku, NK Zadar je donio odluku da prestane s postojanjem.

''NK Zadar s.d.d. se već šest mjeseci nalazi u stanju blokiranih računa zbog aktiviranih ovrha na FINA-i u približnom iznosu 2.700.000,00 kuna, uz mogućnost aktiviranja dodatnih koje zbrojeno iznose 1.000.000,00 kuna. Grad Zadar se kao najveći dioničar jasno očitovao kako više neće financirati klub u budućnosti niti ga logistički podupirati. Također, ni ostali dioničari nisu pokazali interes za financiranjem kluba nakon održane Skupštine NK Zadar s.d.d. u ožujku 2020., na kojoj su jasno upoznati s financijskim stanjem.

Klub nema dovoljan broj igrača za natjecanje u prethodno spomenutim ligama, a pored toga, do 4. kolovoza mora uplatiti dospjele obveze HNS 'NS-u Split' u iznosu 8.800,00 kuna za što ne postoji legalna mogućnost podmirivanja sve dok su blokirani računi na FINA-i, u suprotnom klubu prijeti suspenzija'', stoji u priopćenju NK Zadra.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Od 2007. do 2015. godine Zadar je bio u HNL-u, a ostat će upamćen po tome što su u njemu igrali Danijel Subašić i Luka Modrić.

Sljedeće sezone bi od Županijske lige mogao da krene novi klub s nazivom HNK Zadar, no NK Zadar je otišao u prošlost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi