Ugledni bihaćki privrednik preuzima NK Jedinstvo?

Novi vjetrovi u Bihaću

Ugledni bihaćki privrednik preuzima NK Jedinstvo?

S Novom godinom bi trebali doći i bolji dani za Jedinstvo iz Bihaća.

Klub koji je među prvima predstavljao našu zemlju na evropskoj sceni već godinama tavori u 1. ligi FBiH, no posljednjih dana u Bihaću pušu novi vjetrovi koji, čini se, nagovještavaju bolje dane.

Aktuelni predsjednik kluba Aldin Kulenović bi, naime, uskoro svoju 'fotelju' trebao ustupiti uglednom bihaćkom privredniku i direktoru kompanije Meggle Kemalu Hrnjiću, što je zapravo plod višednevnih pregovora koje je vodio bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Hrnjić u Bihaću uživa veliku reputaciju i njegova ljubav prema Jedinstvu nikada nije bila upitna. Ranije je već imao priliku činiti Upravni odbor kluba, a prema još uvijek nezvaničnim informacijama, pregovori s Hrnjićem su u poodmakloj fazi i uskoro se očekuje da zvanično bude imenovan za novog predsjednika.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iako nije slučaj da jedan predsjednik koji odlazi s osmijehom dočekuje nasljednika, upravo je i Kulenović učestvovao u razgovorima sa Hrnjićem i navodno bi on, u slučaju da se obistine ova pisanja, trebao i dalje ostati u klubu. Da li na nekoj drugoj funkciji ili kao član Upravnog odbora, naknadno će se odlučiti.

Bilo kako bilo, ako izuzmemo rezultate, u Jedinstvu su već u prethodnih godinu dana napravili dosta posla. Sanirano je više od stotinu hiljada KM duga, svlačionice su uređene po visokim standardima, postavljen je novi krov na stadionu, a u martu bi trebala početi i gradnja pomoćnog terena s umjetnom podlogom. Projekti su to vrijedni skoro milion KM.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Svako 6 mjeseci dolaze ugledni privrednici :/
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti