Ugovor Alexisa Sancheza pravi haos Manchester Unitedu u pregovorima s De Geom i Martialom
Manchester United se našao u velikim problemima u pregovorima s De Geom i Martialom zbog ugovora koji ima Alexis Sanchez. Čileanac je daleko najplaćeniji, a njegova forma sigurno nije vrijedna tih para.

Neočekivani problemi

Ugovor Alexisa Sancheza pravi haos Manchester Unitedu u pregovorima s De Geom i Martialom

E. Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez jučer je nakon dugo vremena dobio priliku da zaigra u dresu Manchester Uniteda od prve minute u pobjedu na gostovanju protiv Bournemoutha (2:1).

Crveni đavoli su uz dosta muke uspjeli da dođu do tri boda nakon velikog preokreta, a solidan meč odigrao je Alexis. Čileanac je dobio šansu od prve minute jer se Romelu Lukaku povrijedio i konačno je uspio da zaigra na mjestu centralnog napadača. Alexis je u United stigao početkom godine kao veliko pojačanje iz Arsenala, ali prema svemu sudeći to i nije bio baš dobar potez.

Manchester United je u januaru učinio sve kako bi doveo Alexisa iz Arsenala, a u suprotnom pravcu su poslali Henrika Mkhitaryana. Alexis je dobio nevjerovatnu platu u Unitedu i sedmično inkasira čak 500.000 funti što je daleko ispred svih igrača ovog kluba. Iza njega je Pogba sa 290.000 funti, a zatim ide Lukaku sa 250.000 funti sedmično.

Međutim, pored toga što mnogi smatraju da je ovo bio promašaj u igračkom smislu za United tako bi klub mogao dobiti nove probleme zbog Alexisa. Naime, United trenutno pregovara sa Davidom de Geom i Anthonyjem Martialom kojima ističu ugovori na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Gea i Martial su ove sezone vjerovatno i najvažniji članovi Manchester Uniteda i njihov eventualni odlazak bi uzdrmao Crvene đavole. No, pregovori ne idu baš po planu, a za sve je kriv ugovor Alexisa Sancheza. Engleski mediji prenose da agenti De Gee i Martiala žele za svoje igrače znatno veće plate, a za primjer daju Alexisa koji inkasira pola miliona funti sedmično, a igra veoma loše od dolaska iz Arsenala.

U Manchester Unitedu se sigurno pribojavaju da bi i u budućnosti mogli imati ogromne probleme jer niko od igrača ne želi da prihvati da ima baš tako manju platu od Čileanca. Naravno, za to je kriv najviše Alexis koji nije opravdao nevjerovatnu sumu novca koju United ulaže u njega.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti