Ugovor otkupljen, Talisca više nije igrač Benfice
(Foto: EPA) Talisca je do sada odigrao 14 utakmica kineske Super lige, te je postigao isto toliko golova i dodao pet asistencija.

Evergrande otkupio ugovor

Ugovor otkupljen, Talisca više nije igrač Benfice

Sjajni Brazilac je kao posuđen igrač Benefice protekle dvije sezone briljirao u dresu Bešiktaša.

Pojavile su se špekulacije o interesu brojnih evropskih velikana za njegove usluge, ali je on na iznenađenje mnogih otišao put Kine.

Posudila ga je Benfica na jednu polusezonu Guangzhou Evergrandeu u zamjenu za 5.8 milona eura, a 24-godišnjak je odmah po dolasku u Kinu krenuo sa briljatnim partijama.

Zadivio je Talisca čelnike Evergrandea koji je odlučio otkupiti njegov ugovor, pa je Benfici na račun preusmjereno dodatnih 19.2 miliona eura. Tako je Benfica od transfera Talisce zaradila ukupno 25 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi