Benfica kažnjena zbog pjesme iz - borbi bikova!

Portugalski fudbalski savez saopštio

Benfica kažnjena zbog pjesme iz - borbi bikova!

Fudbalski savez Portugala izrekao je jednu od čudnijih kazni za koje smo ikada čuli i to velikanu iz ove zemlje - Benfici.

Benfica je kažnjena sa 765 eura jer je na stadionu ovog kluba poslije derbija sa Portom puštena pjesma koja se inače može čuti na borbana bikova, koje su dijelom tradicije u Porutgalu, baš kao i susjednoj Španiji.

Velik portugalski derbi je odigran u nedjelju, a Benfica je slavila sa 1:0, dok se sporna pjesma mogla čuti odmah po završetku meča.

Fudbalski savez Portugala se danas oglasio sa saopštenjem da je Benfica prekršila pravila upravo puštanjem te pjesme, pa je ovom klubu izrečena kazna koja, istina, neće previše zabrinuti čelnike.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Inače, borbe bikova su legalne u Portugalu, ali očigledno u Fudbalskom savezu ove zemlje smatraju da bilo čemu sa tih manifestacija nije mjesto na fudbalskim stadionima. Treba istaći da se u portugalskim borbama bikova životinje ne ubijaju, što nije slučaj u sličnim događajima koji se organizuju u nekim drugim državama.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi