Uhapšeni Juventusovi "ultrasi" - ucjenjivali i reketirali klub?!

Akcija italijanske policije

Uhapšeni Juventusovi "ultrasi" - ucjenjivali i reketirali klub?!

Danas je italijanska novinska agencija ANSA saopštila da je policija uhapsila 12 vođa "tvrdokornih" ultras grupa Juventusovih navijača.

Između ostalih, uhapšene su vođe navijačkih grupa Drughi, Tradizione-Antichi valori, Viking, Nucleo 1985...

Pomenute osobe su uhapšene pod optužbama za različita krivična djela poput udruživanja u cilju činjenja nelegalnih akcija, ucjene, pranja novca i nasilja.

Pojedini italijanski mediji prenose i da su uhapšeni "ultrasi" ucjenjivali i reketirali Juventus.

Navodno su oni prijetili da će tokom utakmica pjevati rasističke pjesme i isticati transparente sa rasističkim parolama ukoliko im klub po sniženim cijenama ne dostavi pakete ulaznica za utakmice koje bi oni mogli prodavati ostalim navijačima.

Ucjene su navodno počele nakon što je Juventus 2017. godine prestao distribuirati "pakete" ulaznica. Pomenuti postupci navijača su do sada funkcionisali jer klubu prijete novčane kazne i oduzimanje bodova zbog rasističkih ispada navijača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno je čitava akcija italijanskih vlasti počela prošle godine nakon žalbi iz Juventusa na ponašanje pojedinih navijača i navijačkih grupa.

Istraga je otkrila i slučajeve "ubacivanje" članova kalabrijske mafije Ndrangete među navijače Juventusa...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi