Arsenalova serija se nastavila, City i Tottenham rutinski

Do pobjeda i Everton, Leicester i Wolverhampton

Arsenalova serija se nastavila, City i Tottenham rutinski

E. Škorić

Arsenal je teškom mukom došao do pobjede u sedmom kolu Premier lige, a slavili su i Manchester City, Tottenham i Everton, Leicester, te Wolverhampton.

Arsenal je ugostio nezgodni Watford i na kraju je nekako uspio da upiše pobjedu, mada se zaista puno mučio. U 81. minuti autogol Cathcarta nakon udarca Lacazettea, a u 84. minuti je Francuz asistirao Oezilu za 2:0. Topnici su vezali pet pobjeda u ligi i sada se vraćaju u gornji dio tabele.

Manchester City je stigao do šeste pobjede i barem privremeno preuzeo vrh ispred Liverpoola i Chelseaja, a strijelci u trijumfu nad Brightonom bili su Sterling i Aguero.

Everton je pogocima Sigurdssona (2) i Tosuna srušio Fulham (3:0), mada je Sigurdsson prethodno u 52. promašio penal, ali nakon toga se otvorilo domaćinu. 

Wolverhampton je golovima Cavaleira i Castra savladao Southampton u jednoj teškoj utakmici, dok je Leicester također s 2:0 trijumfovao u Newcastleu uz golove Vardyja iz penala i Maguirea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 7. kolo:
Arsenal - Watford 2:0
Everton - Fulham 3:0
Huddersfielld - Tottenham 0:2
City - Brighton 2:0
Newcastle - Leicester 0:2
Wolves - Southampton 2:0

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi