Ferencvaroš u gostima pobijedio Ujpest, Amer Gojak zabio dva gola

Gosti slavili sa 3:2

Ferencvaroš u gostima pobijedio Ujpest, Amer Gojak zabio dva gola

E. Čaušević

Fudbaleri Ferencvaroša pobijedili su danas u gostima Ujpest sa 3:2 u okviru 29. kola mađarske OTP Bank lige, a u ovom meču zablistao je bh. reprezentativac Amer Gojak.

Kako sezona odmiče čini se da Gojak igra u sve boljoj formi, a bh. reprezentativac to je najbolje demonstrirao u meču protiv Ujpesta.

Ferencvaroš je do prednosti u ovom okršaju stigao u 24. minuti kada je Gojak zatresao mrežu domaće ekipe za 1:0.

Međutim, Ujpest je uspio do kraja prvog poluvremena da izjednači, a pogodak za 1:1 postigao je Goure.

Ipak, početkom drugog poluvremena gosti ponovo dolaze do prednosti. U centru pažnje i ovaj put bio je Gojak koji zabija drugi gol na meču za 2:1.

Ferencvaroš je do trećeg gola došao samo šest minuta kasnije. Ovaj put u listu strijelaca upisao je Lisztes i povisio je vodstvo gostiju na 3:1.

Ujpest je do kraja meča uspio samo da ublaži ovaj poraz i to u 93. minuti nakon što je Simon postavio konačnih 2:3.

Ferencvaroš je ostao prvi na tabeli i sada ima 60 bodova i čak devet više u odnosu na drugoplasirani Kecskemeti. Ujpest je trenutno šesti na tabeli sa 37 bodova.

Gojak je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 30 mečeva u svim takmičenjima i zabio je četiri gola, te je dodao dvije asistencije.

Top Komentari

remwheek
Otvorena potraga za seksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite ------> shrinke.me/kisa
0 0
Mowzilla
Ko bi rek'o cuda da se dese...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi