Ujutro kadet, poslijepodne senior: Dan za nezaborav 14-godišnjeg golmana FK Rudar Kakanj
FOTO: Mirsad King Mujagić

Jašarspahić zaradio ovacije stadiona u prijateljskom meču protiv Travnika

Ujutro kadet, poslijepodne senior: Dan za nezaborav 14-godišnjeg golmana FK Rudar Kakanj

S. Mlaćo

Kakvu li je samo noć iza sebe imao mladi čuvar mreže Anis Jašarspahić (14) iz Kaknja? Da li je oka sklopio, da li je umjesto jastuka zamišljao dvije stative i prečku, te kolege sa loptom ispred sebe... To zna samo on i dragi Bog.

Nedjelja 19.07. je bio njegov dan i pamtit će ga dok je živ, sigurni smo. 

Sa vršnjacima je ovaj 14-godišnjak ujutro otišao u Visoko i branio za kadetsku selekciju Rudara, a onda se vratio kući i sjeo na klupu seniorske momčadi.

Igrala se 80. minuti kada su mu sa klupe rekli "ulaziš". Zamislite osjećaj, ma ustvari šta da zamislite ili zamislimo, ne može se to. To se mora doživjeti, ne može se ispričati, dočarati, ni nacrtati...

Hrabro je istrčao Jašarspahić ka golu, zauzeo svoje 'radno' mjesto, a na terenu i 20-tak godine starije kolege. Na semaforu 0:0, ma da smo uvjereni da je mladi golman nakratko izgubio uopšte i osjećaj gdje je, te ko igra, a da ne govorimo o rezultatu... Sa tribina ovacije i oni pošteni aplauzi od srca u svijetu nogometa u kojem su se izgubile sve vrijednosti. U kojem gazimo jedni drugi ka ostvarenju tamo nekog cilja, te za prave vrijednosti kao npr. potez struke Rudara i nemamo puno vremena. No, vrate nas u normalu, da se malo uvjerimo da smo izgubili kompas, da sitnice često vrijede više nego krupne stvari ...

I nije primio pogodak, a jeste njegov tim postigao Vezirima i slavio pobjedu (1:0). Poseban je ovo meč bio u Kaknju i dugo će se pamtiti. Jašarspahić je pronašao svoje mjesto u historiji kluba, a u Kaknju nam kažu da se radi o velikom golmanskom talentu. Potpisao je i ugovor. No nije to iznenađenje, Kakanj i Rudar i jesu 'tvornica golmana'.. Uvjereni smo da će Jašarspahić nastaviti tradiciju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Mangupski je to bio potez i klupe Rudara. Živimo u zemlji u kojoj nogometni stručnjaci za igrača 22 godine starosti kažu da treba na kaljenje, a onda on se vrati u klub sa 25, pa okonča karijeru u 27. Sve naopako. Kako krene, tako i završi. No, nećemo o negativnim, puno ih je, prostor zaslužuju hrabri i pozitivni sa znanjem i kvalitetama, a takvi su upravo u federalnom prvoligašu iz Kaknja.

Zbog toga sve pohvale Bećiru Mehanoviću, Ramizu Husiću, te treneru golmana Ismaru Pojskiću, ali i ostalima u kakanjskom Rudaru. Klubu koji morate poštovati i uvažati, a jedan od razloga svakako je ovaj gore. Anise sretno, Rudare bravo!

Top Komentari

krems_krems12
Joj placenog clanka, kao da je Kahn debitovao, dobro jos niste napisali "Ukazao se novi Hasagic". Zato nam je izmedju ostalog i fudbal pao na najnize grane, bukvalno smo postali Seoska liga u svakom segmentu.
2 6
mrsd10
Foto: Mirsad KING Mujagic HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi