'Ukleta' devetka Chelseaja dobila novog vlasnika: Čitao sam svakakve gluposti o ovom broju
(Foto: EPA)

Tammy Abraham dobio dres sa brojem 9

'Ukleta' devetka Chelseaja dobila novog vlasnika: Čitao sam svakakve gluposti o ovom broju

Midhat Šljivak

Chelsea je dobio novu devetku za narednu sezonu.

Nakon niza posudbi u raznim engleskim klubovima, šansu da se pokaže na Stamford Bridgeu će dobiti 21-godišnji napadač Tammy Abraham, kojem je menadžer Plavaca Frank Lampard dao dres sa brojem devet.

Očekuje se da ovaj mladi fudbaler konačno u dresu Chelseaja pokaže zašto važi za jednog od najvećih talenata engleskog fudbala, a on ističe kako mu je velika čast što će nositi 'devetku' voljenog kluba.

"Velika mi je čast što ću nositi 'devetku' Chelseaja. Razgovarao sam sa menadžerom i on me je pitao jesam li spreman za to. Odgovorio sam mu da sam potpuno spreman i zaista mi je drago što je meni ovaj broj ponudio", rekao je Abraham.

Mnogi tvrde da je 'devetka' Plavaca ukleta. Nosili su je mnogi poznati fudbaleri, ali samo Jimmy Floyd Hasselbaink je od 1992. godine imao uspjeha.

"Čuo sam svakakve gluposti o broju 9. Ovdje sam da igram i da dam sve od sebe. Fudbal donosi dosta pritiska, ali to me sve pokreće da idem jače i da postižem što više golova", poručio je Abraham.

Proteklih godina niko nije imao velikog uspjeha u dresu Chelseaja sa brojem devet, a zaista su neka velika imena nosila ovaj broj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U posljednje vrijeme su to bili Gonzalo Higuain, Alvarto Morata, Radamel Falcao i Fernando Torres, a ranije su ovaj dres u svom vlasništvu imali i Mateja Kežman, Franco Di Santo, Steve Sidwell...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
Mislim da ste zaboravili nabrojati nista manjeg igraca od nabrojanih Hernán Crespo sezona 05/06
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti