Ukoliko napusti Nantes, Halilhodžić već ima siguran posao?

Ne mora brinuti

Ukoliko napusti Nantes, Halilhodžić već ima siguran posao?

Mediji u Francuskoj špekulišu kako bi naš Vahid Halilhodžić mogao napustiti Nantes. 

Halilhodžić (67) je prošle sezone preuzeo Nantes i spasio klub od ispadanja u Ligue 2, a iako ima važeći ugovor do 2020. godine, ne bi bilo iznenađujuće da promijeni sredinu.

Tokom prošle sezone Halilhodžić je bio na 'ratnoj nozi' s Nantesovim rukovodstvom jer su mu, kako je tvrdio, radili iza leđa i dovodili fudbalere koje ne poznaje, a kraj epizodi u klubu za koji je svojevremeno igrao mogao bi doći ovog ljeta.

Nije tajna kako za Vahinim uslugama prilično veliko interesovanje, a kao jedna od opcija pominje se Maroko, čiji savez razmatra promjenu selektora nakon što su eliminisani u Afričkom kupu nacija.

Tamošnji mediji su uvjereni da je poraz od Benina (1:2) zapečetio sudbinu sadašnjeg selektora Hervea Renarda i da će se čelnici saveza, nakon što odluka bude potvrđena, okrenuti angažovanju Halilhodžića koji je već imao priliku raditi u Maroku.

"Halilhodžić je u Maroku već vodio Raja Casablancu, a uspjeha je imao i vodeći alžirsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu. Kako nije u dobrim odnosima s ljudima iz Nantesa, cijeli posao je vrlo moguć", navode Marokanci.

Nantes je, podsjetimo, prethodnu sezonu pod Halilhodžićevim vodstvom završio na 12. mjestu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

Grohot
Dolazi nazad Vahide, zajebi Maroka ta neka i ostale ludarije...67 ti je covjece, neces zivit vjecno, daj gasa i zivota svome Velezu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi