Ukoliko vam sudi Mike Dean možete dobiti crveni karton za proslavu gola, ali ne i za krvnički start
Dean je Sterlingu dao drugi žuti karton nakon što je otišao proslaviti gol sa navijačima

Sudija iz Engleske je pravio velike greške u svojoj karijeri

Ukoliko vam sudi Mike Dean možete dobiti crveni karton za proslavu gola, ali ne i za krvnički start

S. Pašalić

Mike Dean je sinoć na utakmici između Wolverhamptona i Manchester Uniteda pokazao svoj 100. crveni karton u Premier ligi.

Nakon oštrog starta igrača Uniteda Ashleya Younga u 57. minuti, Dean je pokzao drugi žuti, odnosno crveni karton i tako postao prvi sudija u Premier ligi kojem je ovo uspjelo.

Dean je bio glavni sudija u 472 utakmice, a njegovu karijeru je obilježilo nekoliko incidenata, od onoga gdje je slavio gol Tottenhama pa do nevjerovatne reakcije nakon što je pustio prednost igračima Swansea u utakmici protiv Manchester Uniteda.

U sezoni 2017/2018 Raheem Sterling, koji je već imao žuti karton je postigao gol u sudijskoj nadoknadi vremena i otrčao je da to proslavi sa navijačima. Sljedeće što je mogao vidjeti bilo je da mu je Dean pokazao drugi žuti karton i Sterling je morao van igre, a publika je bila u nevjerici.

Phil Jones je u utakmici koja se igrala u januaru 2017. godine oštro išao na igrača West Hama Sofianea Feghoulia, a Dean je pokazao crveni karton Feghouliju što nikome nije bilo jasno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

2015. godine na utakmici Arsenala i Chelseaja Diego Costa je jednim grubim udarcem poslao Gabriela Paulistu na pod. Igraču Arsenala se to nije svidjelo te je ušao u raspravu sa Costom, ali nije bilo fizičkog kontakta, međutim Deanu to nije smetalo da Paulisti pokaže crveni karton.

Konačno 2014. godine Dean je isključio povrijeđenog golmana Hulla, Allana Mcgregora nakon duela s igračem West Hama. Mcgregora je zbog povrede morao napustiti teren, ali mu je usput i Dean pokazao crveni karton.

Top Komentari

payron
najgore sudije u istoriji sto se tice liga su u engleskoj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije