Ukrajinci spremili pakao za Zmajeve, na brifingu dogovoren "neobičan" izbor dresova

Nekoliko sati do utakmice

Ukrajinci spremili pakao za Zmajeve, na brifingu dogovoren "neobičan" izbor dresova

A. Čaušević

Od 20:45 po centralnoevropskom vremenu Bosna i Hercegovina u Lvivu gostuje Ukrajini u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Bh. tabor je već nekoliko dana u Ukrajini nakon što je odlično obavljen posao u Kazahstanu (0:2) i spremno dočekuje večerašnji duel.

Na redovnom brifingu prije utakmice predstavljeni su dresovi u kojem će nastupati obje reprezentacije, a Ukrajinci su se odlučili za neobičan potez.

Iako su domaćini odlučili su da igraju u gostujućoj garnirturi, odnosno u plavim dresovima. S druge strane i Bosna i Hercegovina će igrati u gostujućoj garniturti, odnosno u dresovima bijele boje.

Inače, stadion u Lvivu je sretan za ukrajinsku reprezentaciju gdje do sada nisu upisali poraz i igraju tradicionalno dobro.

U međuvremenu i domaći navijači pripremaju pakao za Zmajeve pošto je nekoliko sati prije utakmice stigla vijest da su prodate sve ulaznice.

Na stadionu se nalazi skoro 35 hiljada sjedećih mjesta, a funkciji će biti dvije trećine ukupnog kapaciteta tako da će na tribinama biti oko 24.000 gledatelja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Selektor Petev je jutros sa svojim izabranicima obavio jednosatni treningi. U ponedjeljak je otpao pouzdani Gojko Cimirit pa će bugarski trener morati tražiti novo rješenje u veznom redu.

Inače, ovo će biti prvi međusobni duel Ukrajine i BiH. UEFA je odlučila da susret sudi poznati njemački sudija Felix Zwayer.

Top Komentari

Slobodas
jao naslova populističkog, fuj !
8 1
Nije nikakav hendikep sto Cimirot nece igrati, mozda je i bolje sto nece igrati.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi