Ukrajina na terenu izborila plasman na Euro, ali sada strahuje od UEFA-e!

Novi preokret

Ukrajina na terenu izborila plasman na Euro, ali sada strahuje od UEFA-e!

A. Čaušević

Baš kao Bosnu i Hercegovinu Ukrajina je na identičan način u baražu za Evropsko prvenstvo riješila i Island - preokretom. U poljskom Wroclawu je bilo 2:1. 

Islanđani su igrali vrlo dobro prvo poluvrijeme čak su imali i rezultatsku prednost preko sjajnog Gudmunssona koji je u polufinalu zabio hat-trick Izraelu.

Preokret je viđen u nastavku. Island je počeo da pada, a do izražaja je došao i igrački kvalitet Ukrajinaca.

Ukrajinci su na vrijeme stigli do izjenačenja, tačnije u 54. minuti kada je mrežu zatresao Tsygankov.

Rezultat se nije mijenjao sve do same završnice. Igrala se 84. minuti kada je Mudryk zabio za preokret i veliko slavlje.

Našao se fudbaler Chelseaja sam na ivici kaznenog prostora, dobio je upotrebljivu loptu, šutirao precizno i pogodio.

Oglasi

Susret u Wroclawu su obilježile i određene političke poruke navijača Ukrajine pa je očekivati kazne od UEFA-e.

Kao što je poznato Ukrajinci su zbog ruske agresije primorani igrati na neutralnom terenu, a danas ih je u Poljskoj pratilo oko 30.000 gledatelja.

"Oslobodite branitelje Azovstala", pisalo je na jednom od transparenata. Radilo se o podršci ukrajinskim vojnicima koji su već godinama u ratu sa Rusijom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kao što je poznato UEFA ne toleriše ovakve i slične poruke te će FS Ukrajine pretrpiti određenu kaznu.

Podsjećanja radi, na Evropskom prvenstvu Ukrajina će biti smještena u grupu E sa Slovačkom, Rumunijom i Belgijom te će imati konkretne šanse za prolazak dalje.

Top Komentari

USABIH
Mi ili Island na EURO hehehe
1 3
Drakula
Bosna zasluzeno ispala jer bi se brukala samo kad bi prosla,realno su za ligu nacija u C ili D grupu gdje su San marino,Gibraltar i slicne ekipice njihovog kvaliteta. BRAVO UKRAJINA!!!!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi