Velika borba Ukrajinaca i Islanđana, slijede trenuci velike drame

Ukrajincima jedan gol poništen

Velika borba Ukrajinaca i Islanđana, slijede trenuci velike drame

Edmir Škorić

U 20:45 sati počeo je finalni meč baraža između Ukrajine i Islanda, koji je trenutno malo bliže plasmanu na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Ukrajinci su u četvrtak pobijedili BiH u Zenici nakon velikog preokreta u posljednjih pet minuta rezultatom 2:1, pa na neutralnom terenu u poljskom Wroclawu pokušavaju večeras doći do plasmana na Euro.

Ukrajinska selekcija je favorit u duelu sa Islandom, koji je ipak prvi došao do prednosti. Iako su Ukrajinci djelovali bolje na teernu, Gudmundsson je u 30. minuti zatresao mrežu Lunina.

U 39. minuti je Ukrajina izjednačila, no radost nije dugo trajala, pošto je VAR poništio gol Yaremchuka. Ispostavilo se da je Tsygankov, koji ga je uposlio, bio u ofsajdu.

Čini se da se radi o jako malom ofsajdu, ali sasvim dovoljno da se rastuže Ukrajinci, kojima ostaje 45 minuta nade da mogu ipak do Evropskog prvenstva.

Island traži svoj drugi plasman na Evropsko prvenstvo, ali Ukrajina je u sličnoj situaciji bila i prije nekoliko dana, pa se uspjela vratiti i slaviti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ono što je izvjesno, ovaj rezultat (0:1) garantuje budućnost u nastavku borbe u Poljskoj. U istom terminu je počeo i duel Walesa i Poljske, a tamo je 0:0 nakon 45 minuta.

Nešto ranije Gruzija je izborila historijski nastup na Euru poslije pobjede nad Grčkom u Tbilisiju nakon penala. Gruzijci su smješteni u grupu s Češkom, Portugalom i Turskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi