Kako li se osjećao Ukrajinac koji je sinoć na klupi bio okružen devetoricom Rusa

Rakitsky je razmišljao samo o jednoj stvari

Kako li se osjećao Ukrajinac koji je sinoć na klupi bio okružen devetoricom Rusa

Edmir Škorić

Zenit je sinoć igrao u Španiji protiv Betisa revanš play-offa Evropske lige.

Bio je to prvi nastup neke ruske ekipe nakon što je počeo rat u Ukrajini. Tim iz St. Peterburga je odigrao 0:0 sa Betisom, ali nije bilo dovoljno za prolaz jer su Španci imali 3:2 iz prve utakmice.

Najteže je sinoć bilo jednom čovjeku koji je sjedio na klupi Zenita. Yaroslav Rakitsky je bio okružen sa devetoricom Rusa dok je čekao da uđe u igru, no ukrajinskom reprezentativcu nije ukazano povjerenje.

Iako se radi o standardnom prvotimcu ruskog tima, on je navodno zbog objave na Instagramu izbačen iz početne postave za ovaj meč.

"Ja sam Ukrajinac", napisao je nogometaš na svom Instagram profilu u opisu fotografije sa zatavom svoje zemlje koja je jučer ujutro napadnuta od strane Rusije.

U međuvremenu, ruski reprezentativac i napadač Dinama iz Moskve Fedor Smolov postao je prvi ruski sportista najvišeg profila koji je javno osudio invaziju na Ukrajinu, objavivši na Instagramu jednostavnu poruku: "Ne ratu!"

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Jedno je sigurno, ti momci nemaju nikakve veze sa svim političkim potezima koji su doveli do rata i oni samo žele da uživaju u sportu i u životu.



Top Komentari

makelele
Cuj kako ce se osjecati sto je okruzen medju svojim ruskim saigračima? Pa nije lik na bojnom polju ili u logoru, vec je okruzen sa sa svojim prijateljima i kolegama iz kluba. Nisu te njegove kolege ušetale i izvrsile agresiju na njegovu zemlju. Političari su to naredili, a vojska izvrsava naredbu. Pravo pitanje je kako se osjecaju Ukrajinci, ciji domovi su sad napadnuti. Za jednog fudbalera milionera se ne treba brinuti. Prokleta politika
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti