Davies bio na korak od Barcelone, pa doživio uvredu: "To što mi je rekao slomilo je moje osjećaje"

Kako je Bartomeu spriječio Barcin veliki transfer

Davies bio na korak od Barcelone, pa doživio uvredu: "To što mi je rekao slomilo je moje osjećaje"

Edmir Škorić

Alphonso Davies trenutno je jedan od najboljih lijevih bekova u svjetskom nogometu. U Bayern je došao 2019. godine iz MLS-a i za kratko vrijeme pokazao sav svoj potencijal.

Daviesa je Bayern Vancouveru platio 14 miliona eura, a danas se njegova vrijednost procjenjuje na oko 70 miliona eura. Kanadski reprezentativac ima ugovor do ljeta 2025. godine, ali dosta se govori o tome da planira da napusti Bayern ovog ljeta.

Bavarci su u iskušenju da ga prodaju ako dođe adekvatna ponuda, a najzainteresovaniji za nogometaša je madridski Real.

Svojevremeno, Davies je mogao da završi u Barceloni prije nego je prešao u Bayern. U podcastu za Say Less otkrio je da su ga Katalonci kontaktirali, ali da je tada doživio jednu jako neugodnu situaciju zbog tadašnjeg predsjednika Barce Bartomeua.

“Barcelona mi je prišla, ali predsjednik (Bartomeu) me nije želio jer sam iz Kanade. To je ono što su mediji objavili, ne znam je li predsjednik to stvarno rekao, ali neću lagati, nekako je slomilo moje osjećaje", kazao je Davies.

Oglasi

Sada je jasno da se u Barceloni kaju i da su svjesni kakvu grešku su napravili, ali to je ionako bio samo jedan u nizu glupih poteza tadašnjeg predsjednika Barcelone.

Umjesto u Španiju, Davies je tada otišao u Njemačku. U Bundesligi je eksplodirao i postao jedan od najboljih bekova na svijetu.

Kanađanin je s Bayernom osvojio Bundesligu ove sezone, mada su očekivanja u Minhenu bila mnogo veća.

Što se tiče mogućnosti da pređe u Real Madrid, jučer je o tome govorio njegov agent.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imamo još dvije godine sa Bayernom. Sada tražimo vrijeme da vidimo kako će se stvari razvijati u narednih nekoliko sedmica ili mjeseci jer trenutno nismo donijeli konačnu odluku ni o čemu, tako da ne mogu ništa potvrditi i ne mogu ništa da poreknem".

Davies je u minuloj sezoni nastupio 38 puta za Bayern i postigao tri gola uz osam asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi