Uli Hoeness: "Taj čovjek bio je naša pogreška"

Počasni predsjednik bez pardona prema bivšim šefovima

Uli Hoeness: "Taj čovjek bio je naša pogreška"

Edmir Škorić

Odlasci Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića u Bayernu zasjenili su osvajanje njemačkog prvenstva. Počasni predsjednik Uli Hoeness sada je objasnio razloge i nije ostavio sumnje da je to bila ispravna odluka.

Bayern je u subotu proslavio novu titulu nakon neočekivanog kiksa do tada vodećeg tima prvenstva Borussije Dortmund, no ubrzo nakon što su utakmice završene, pojavile su se glasine o smjeni Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića i ubrzo će se ispostaviti da su tačne.

Mnogi su bili u čudu kako je tako veliki klub kao Bayern u takvom trenutku otjerao svoje lidere, ali je pojašnjeno da je to zapravo bila ranija odluka koju su svi znali, osim naravno javnosti i navijača.

Počasni predsjednik Bayern Uli Hoeness opisao je to kao pogrešku u retrospektivi. Oliver Kahn bio je generalni direktor njemačkog kluba. Legendarni golman Bayerna ne samo da je "otjeran" iz kluba, nego ga sada smatraju pogreškom.

"Kahn je vrlo inteligentan čovjek i diskusija s bivšim golmanom bila je zabavna. Veliko razočarenje je to što sam mislio da može sam obaviti posao zbog svoje osobnosti, ali on se umjesto toga okružio svojim savjetnicima", rekao je Hoeness za Kicker.

Nakon jedanaeste titule u nizu, minhenski tim se u subotu razišao s izvršnim direktorom Kahnom i sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem. Dok je Salihamidžić otišaop sporazumnim dogovorom, Kahnov razlaz nije bio prijateljski.

Oglasi

Hoeness je razgovor s 53-godišnjakom opisao kao "neugodan" i time podržao verziju događaja koju je već iznio predsjednik Herbert Hainer.

"U razgovoru je Kahn verbalno napadao svog nasljednika Jan-Christiana Dreesena. Zato mu je savjetovano da ne putuje u Koeln kako bi se izbjegla daljnja eskalacija", rekao je Hoeness i kritikovao Kahnove savjetnike.

Unatoč svoj halabuci, Hoeness se želi razići s Kahnom u dobrim odnosima.

“Imam puno poštovanja prema toj osobi, postigao je puno kao igrač. Čak i ako nije ispunio očekivanja kao CEO, moja su vrata Oliveru uvijek otvorena".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon prvih emotivnih objava na društvenim mrežama, kada je rekao da mu je zabranjeno da ide u Koeln i da slavi titulu sa ekipom, Kahn je također postigao pomirljiv ton i najavio razjašnjenje razgovora s najvišim menadžmentom.

"Treba nam smirenost, a ne totalna strka koja vlada u posljednje vrijeme", rekao je Hoeness, koji smatra da je Kahn narušio imidž kluba i da će sada trebati neko vrijneme da se stvari poboljšaju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Bracika zdricavo sto si krao krao si...
0 1
Sportsport.ba ima veliki problem zvani Bayern kompleks !!! Vaše objave svaki dan barem po 2 , 3 vezano za Bayern , pokazuje to da vi sa sport.ba kao navijači barcelonice imate problem kao što rekoh zvani Bayern !!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti