MUP HNK priznao grešku - Navijače Širokog Brijega nisu napali Ultrasi nego skupina mlađih osoba

Vezano za incident koji se desio u srijedu

MUP HNK priznao grešku - Navijače Širokog Brijega nisu napali Ultrasi nego skupina mlađih osoba

Esmer Oštraković

Jučer se u biltenu MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona pojavila informacija da je u srijedu navečer skupina navijala Zrinjskog napala navijače Širokog Brijega.

Podsjetimo, iz MUP-a HNK-a prvo su jučer ujutro objavili informaciju da su navijači Zrinjskog napali navijače Širokog Brijega koji su se vraćali sa utakmice Kupa Bosne i Hercegovine koja se igrala u Foči.

Pisalo je tada da su im sačekušu napravili navijači Zrinjskog, a ovako je tačno pisalo o biltenu MUP-a HNK-a jučer ujutro:

"29.11.2023.godine oko 19,50 sati PU Mostar je obaviještena od strane više građana da se na lokalitetu Varda veća grupa mlađih muških osoba tuku i pale baklje. Na lice mjesta izašli su djelatnici policije te zatekli 8 navijača tzv „Škripari“ iz Širokog Brijega koji su se vraćali sa utakmice u Foči. Isti su izjavili da su napadnuti od strane 3o do 40 navijača Ultrasa koji su im pregradili put vozilima i nakon toga napali.Tom prigodom oštećena su tri vizila , ozlijeđenih nije bilo a napadači nisu zatečeni na licu mjesta. Izvršen je očevid te se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja."

Dan nakon toga objavljeno je novo saopštenje za javnost u kojem su iz MUP-a HNK-a priznali svoju grešku.

Njihovo novo saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti:

Oglasi

"Vezano za incident na Vardi, kada su napadnuti navijači NK Široki Brijeg, greškom je u biltenu objavljena neutvrđena informacija, kako su napadači pripadnici navijačke skupine Ultrasi.

U navedenom napadu je sudjelovala nepoznata skupina mlađih osoba", stoji u novom saopštenju za javnost MUP-a HNK.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo te večeri navijači Širokog Brijega vraćali su se sa utakmice Kupa BiH, a njihov tim gostovao je u Foči.

Tom prilikom Široko Brijeg ostavio je prolaz u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Top Komentari

Ham0
Zna se tacno ko ih je napao i dobro su prosli.
2 0
plemic
tako je kad se na prvu objavi neprovjerena informacija, a lijepo sam pisao u komentarima ...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije