Ultrasi su stvari uzeli pod svoje: Prvo "pao" trener evropskog velikana, sada i predsjednik!

Buran dan na jugu Francuske

Ultrasi su stvari uzeli pod svoje: Prvo "pao" trener evropskog velikana, sada i predsjednik!

E. Škorić

Nezadovoljni rezultatima, navijači su odlučili da poduzmu određene mjere kako bi napravili promjene u klubu. Njihove "metode" se ne mogu opravdati, štaviše za osudu su, ali urodile su plodom.

Nakon remija na domaćem terenu s Toulouseom (0:0), navijači Marseillea odlučili su da promijene organizacionu šemu. Naravno, nisu to uradili pravnim putem, već isključivo prijetnjama smrću.

U ponedeljak uveče je u veoma napetoj atmosferi održan sastanak uprave Marseillea i grupa navijača, koji su zahtijevali ostavku predsjednika kluba Pabla Longorije, što potvrđuje da izbor predsjednika kluba iz Marseillea nikada nisu prihvatili oni koji ga vole.

Pod pritiskom i prijetnjama smrću, odlučio je da se povuče, pa će Marseille u narednim sedmicama dobiti novog predsjednika.

Longoria je navodno donio odluku da se povuče, a već je klub napustio trener Marcelino, koji je igračima obrazložio svoju odluku. Nakon samo sedam utakmica provedenih na Veledromeu, on odlazi, pošto je ionako bio tu jer je dugogodišnji prijatelj Longorije.

Oglasi

Marcelino je kritikovan jer nije dao atraktivan igrački identitet dobro opremljenoj ekipi, pa je izvjesno da on u četvrtak neće voditi utakmicu protiv Ajaxa u Evropskoj ligi.

Prema informacijama L'Equipea utakmicu bi trebao voditi legendarni igrač kluba Jean-Pierre Papin, nekadašnji osvajač Zlatne lopte.

Marseille je u pet odigranih kola ostvario dvije pobjede uz tri remija i sa 9 bodova je na četvrtom mjestu, no nisu samo rezultati razlog zašto ultrasi tjeraju Longoriju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Longoria je 37-godišnji Španac koji je početkom 2021. godine postavljen za prvog čovjeka slavnog tima sa juga Francuske. Prethodno je radio kao sportski direktor Valencije gdje je takođe sarađivao sa Marcelinom, a bio je i šef skaut službe u Juventusu te radio kao skaut u Atalanti, Sassuolu i Newcastleu.

Marseille nakon gostovanja Ajaxu u 1. kolu Evropske lige igra dva jako teška meča u Ligue 1, prvo gostuej PSG-u, a potom i Monacu, tako da neće biti nimalo lako ko god da dobije priliku da upravlja ovim klubom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi