Inter ostao bez napadača
FOTO: EPA

Odlazi u Ligue 1

Inter ostao bez napadača

H. Zilić

Inter ovo ljeto ostaje bez još jednog napadača. Italijanski mediji prenose vijest da je Joaquin Correa (29) dogovorio sve s ekipom Marseilla.

Argentinac će u tim sa Velodoroma na pozjamnicu od godinu s tim da francuski klub ima pravo otkupa na kraju sezone.

Kupovina dolazi samo u slučaju da Marseille izbori nastup u Ligi prvaka, dakle ako sezonu završi među tri ekipe u prvenstvu.

Ako bi se to desilo, morala bi Interu platiti deset miliona eura, plus milion eura bonusa dogovoreno je između dva kluba.

Argentinski napadač je već otišao u Marseille na lječničke preglede i danas bi trebalo biti sve završeno.

Marseille je nedavno doživio šok i ispao u trećem pretkolu Lige prvaka od Panathinaikosa tako da će takmičenje nastaviti u grupama Evropa lige.

Oglasi

Correa je u Inter stigao iz Lazija u augustu 2021. godine, a prije toga nosio je dres Seville, Sampdorije i Estudiantesa.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 19 mečeva i postigao četiri pogotka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Joaquin Correa je prošle sezone igrao van svih očekivanja i bilo je za očekivati njegov odlazak ovo ljeto.

Odigrao je prošle sezone 31 utakmicu i postigao svega tri gola što je razočaravajuća statsitika za jednog napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti