Umit Ozat ismijava zvijezdu Fenera: "Ko je on dovraga? I šta kažu, vrijedi 40 miliona..."

Umit Ozat ismijava zvijezdu Fenera: "Ko je on dovraga? I šta kažu, vrijedi 40 miliona..."

Edmir Škorić

Fenerbahče je u ponedjeljak gostovao kod Sivasspora i na kraju osvojio samo bod (2:2), te je sada jako udaljen od titule jer je gradski rival Galatasaray na +4.

Za Fenerbahče nije bilo prava na kiks u domaćem prvenstvu, no turski velikan ponovo se sapleo. Tim Edina Džeke vodio je sa 1:0 i 2:1 u Sivasu, ali je primio gol iz penala u nadoknadi vremena, pa bi lako mogao da ostane bez titule, jer pitanje je može li nadoknaditi trenutni zaostatak u odnosu na Galatu pet kola prije kraja.

Ponovo su mnoge zvijezde Fenera na meti kritičara, a jednu do njih je javno kritikovao i bivši fudbaler istanbulskog tima i nekadašnji trener zeničkog Čelika Umit Ozat.

"Ko je on dovraga?", upitao je Ozat misleći na Poljaka Sebastiana Szymanskog. "Ismail Kartal, šališ se? U 15 utakmica nije zabio gol. I kažu da daju 40... miliona eura. Kakvih crnih 40 miliona za ovakvog izdajnika", odbrusio je Ozut.

Nekoliko dana ranije Ozat je čak predložio da Szymanski ne bi trebao igrati u početnih jedanaest.

Oglasi

"Već mjesecima govorim da ova momčad igra snagom svojih igrača. Snaga igre je jedno, snaga igrača je drugo. Pojavile su se zvijezde poput Džeke, Freda, Irfana (Kahvecija op.a), a snaga Fenerbahčeovih igrača je opala. Kako možete biti strpljivi sa Szymańskim, koji nije zabio ništa u 15 mečeva ?", upitao je Ozat nakon utakmice s Olympiakosom, kad je Fener ispao na penale u četvrtfinalu Konferencijske lige.

Bivši turski reprezentativac odigrao je 240 utakmica za Fenerbahle, a u posljednje vrijeme konstantno "pere" fudbalere Fenera, za koje smatra da su "nesposobni biti prvaci".

Krajem prošle godine je Ozat napao i Dušana Tadića. "Dušan Tadić ne može ni pertle vezati na kopačkama Hakima Ziyecha", rekao je Ozat čime je izazvao lavinu kritika navijača Fenerbahčea.

Ozat je u Fenerbahčeu igrao šest godina, a u klub je došao na ljeto 2001. godine iz Genclerbirligija. Otišao je šest godina kasnije kao slobodan igrač i potpisao je za njemačko Koln gdje je dvije godine kasnije završio karijeru.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovaj 47-godišnjak je u dresu Fenera upisao 240 nastupa, dao je 12 golova i dodao 12 asistencija. Tri puta je bio prvak Turske s ovim klubom i smatrali su ga legendom Fenerbahčea, ali zbog njegovih komentara protiv kluba to je sada prošlost.

Kao trener se nije proslavio iako je vodio mnoge timove u Turskoj poput Elazigspora, Boluspora, Samsunspora, Mersina, Genclerbirligija, Giresunspora, Adana Demirspora i Ankaragucua koji mu je bio posljednji trenerski angažman. Na klupi čečika bio je tek tri utakmice, a vodio je ekipu u sezoni 2019/20.

Top Komentari

Convict
A ko si ti tursko smece prevarantsko dosao u Zenicu da vara e moj jarane.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi