Drama, VAR, penal i kiks Fenerbahcea: Navijači Galatasaraya nisu mogli zamisliti bolji ponedjeljak
FOTO: Sivasspor/Twitter

Sivasspor otkinuo dva boda timu iz Istanbula

Drama, VAR, penal i kiks Fenerbahcea: Navijači Galatasaraya nisu mogli zamisliti bolji ponedjeljak

Haris Zilić

Fenerbahce je napravio ogroman korak unazad u utrci za prvaka Turske s ekipom Galatasaraya, a večeras su napravili kiks na vrlo neugodnom gostovanju kod Sivasspora. Konačan rezultat utakmice glasio je 2:2. Fener je izgubio možda i dva ključna borbi za šampionsku titulu.

Prvo poluvrijeme je ponudilo prilika za Fener, ali realizacija je izostajala što je lagano uvlačilo nervozu među navijače istanbulskog tima.

Dobru priliku je imao i naš Edin Džeko, međutim promjene rezultata nije bilo.

I kada se činilo da se na odmor ide sa 0:0 u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Fred postiže golčinu za 0:1.

Prvo je lažnjakom izbacio jednog fudbalera Sivasspora, a onda maestralno šutirao i pocijepao mrežu domaće ekipe.

Udarac je bio silovit i precizan i golman Vural nije imao šansi da ovo odbrani. Pogodak koji će se sigurno dugo vrtiti na TV špicama i kojeg vrijedi pogledati nekoliko puta.

Oglasi

Asistencija kod gola pripisana je Kadiogluu koji je i započeo akciju koja je prethodila Fredovoj majstoriji.

U drugom poluvremenu Sivasspor je krenuo odvažnije i stigla je nagrada u 58. minuti, Koita je pogodio za 1:1 na asistenciju Paluia.

Finiš utakmice je donio novu nervozu za navijače Fenera, bod im ništa skoro ne bi značio u borbi za vrh tabele četiri kola prije kraja.

Ipak, slavlje u 80. minuti, Kahveci je lijepo reagovao i šutirao nakon ubačaja Yukseka i to je bilo 2:1 za Fener.

Oglasi

Do kraja utakmice prava drama. U 90. minuti Livaković je oborio fudbalera Sivasspora, a nakon dugog gledanja VAR-a dosuđen je penal za Sivasspor, a Manaj je bio siguran za 2:2.

U osmoj minuti sudijske nadoknade vremena opravdano je poništen pogodak Fenerbahcea, Dursun je pogodio, ali Kahveci koji je dodao loptu prethodno je bio u ofsajdu i ostalo je konačnih 2:2.

U timu Fenerbahcea naš Edin Džeko je bio u startnoj postavi i teren je napustio u 71. minuti kada ga je zamijenio Dursun, dok Rade Krunić nije dobio priliku za igru u ovoj utakmici.

Fenerbahce je ostao drugoplasirani, ali sada imaju 86 bodova, Galatasaray je lider sa 90 bodova, a do kraja prvenstva je ostalo još pet kola.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superlig, 33. kolo:

Sivasspor - Fenerbahce 2:2

Top Komentari

user1713710627
Ralf Rangnick je novi trener bayerna....nemoj poslije da bude nisam znao hihihi
0 0
FudbalskiGenije
Nikad nisu ni imali šansu za titulu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi