Umit Ozat traži da ga vlasti saslušaju: Znam imena terorista u fudbalu...

Trener NK Čelik želi reći imena

Umit Ozat traži da ga vlasti saslušaju: Znam imena terorista u fudbalu...

M. Šljivak

Još uvijek aktuelni trener zeničkog Čelika Umit Ozat aktivan je posljednjih nekoliko dana u turskim medijima.

Kontroverzni stručnjak ima veoma zanimljive izjave, a ovog puta je govorio i o organizaciji FETO, koja se u Turskoj smatra terorističkom i koja u svom članstvu ima poznate turske sportiste.

Zbog pripadništva ovoj organizaciji čuveni Hakan Šukur je izbrisan iz turske historije, Arif Erdem se krije po svijetu, a košarkašu Enesu Kanteru je otac u zatvoru, dok je on ostao bez pasoša i prava u ovoj zemlji.

Trener Čelika tvrdi da među igračima i trenerima još uvijek ima pripadnika FETO organizacije i pozvao je vlasti da ga ispitaju, jer on zna njihova imena.

"Još uvijek postoje predsjednici klubova koji su u FETO organizaciji. Isto tako, tu su igrači i treneri koji su pripadnici FETO", rekao je Ozat i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Neka me vlasti pitaju. Znam ko drži stranu Fethullaha Gulena, znam ko su. Tražim od vlasti da me saslušaju i sve ću im reći", poručio je Ozat.

Organizacija FETO optužena je za pokušaj državnog udara u Turskoj 2016. godine, a mnogi sportisti koji se izjasnili kao njeni članovi su završili u zatvoru ili su izbjegli u inostranstvo.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fbigoal
Joj debila pa ovakav ološ je radio u našoj ligi. Imal još koji cirkusant da nije statirao u našem kukuruzu(ligi).
9 2
ALLSTAR
Za 10 dana je upucan
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi