Umro orao koji je bio simbol Crystal Palacea

Od 2010. zaštitni znak kluba

Umro orao koji je bio simbol Crystal Palacea

E. Škorić

Više od 10 godina je orao po imenu Kayla bio simbol Crystal Palacea, ali je klub objavio tužnu vijest - preminuo je.

Kayla je popularnija od većine igrača Crystal Palacea jer krasi 'cover' albuma američkog rock sastava The Kings od Leon.

Od 2010. je maskota Palacea, a prije svake domaće utakmice leti na stadionu što navijači oduševljeno pozdravljaju, dok Palace nosi nadimak Orlovi urpavo po Kayi.

Ona je bila nekoliko puta ranije na meti protivničkih navijača. Policija je prije nekoliko godina uhapsila navijača Charltona koji je nasrnuo na Kaylu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klub je danas zvanično potvrdio da je od srčanog udara u dobi od 28 godina umrla ptica koja je imala posebno mjesto u Crystal Palaceu i u srcima navijača tog kluba.

Top Komentari

Icardi7
Jel od korone?
5 2
Penderinos
Leti ptico doneba i otvori nam vrata raja
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi