Pokidao ligamente tek što je stigao na posudbu, a onda dobio poziv koji nije očekivao

Cenk Tosun oduševljen potezom trenera Evertona

Pokidao ligamente tek što je stigao na posudbu, a onda dobio poziv koji nije očekivao

Endin Čaušević

Turski napadač Cenk Tosun trenutno igra na posudbi u Crystal Palaceu, ali jasno je da će se vratiti u Everton.

Everton je odlučio poslati Tosuna na posudbu u Palace u nadi da će londonski klub otkupiti njegov ugovor, ali to se neće desiti. Turčin je stigao u Crystal Palace početkom godine i odigrao je pet mečeva i zabio jedan gol, a onda je stigla noćna mora.

Ovaj 28-godišnji napadač je prije nekoliko mjeseci pokidao ligamente koljena i očekuje se da će van terena biti čak do novembra. Jasno je da će se na ljeto vratiti u Everton s kojim ima ugovor na još dvije godine.

U razgovoru za engleske medije Tosun se prisjetio trenutka kada je shvatio da je teže povrijeđen i da mora na operaciju ligamenata. Otkrio je da je bio izuzetno iznenađen jer je Carlo Ancelotti bio prvi koji ga je kontaktirao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Carlo Ancelotti je bio prvi koji me nazvao nakon teške povrede. Bio sam iznenađen kada sam vidio da me on zove. Bio je baš tužan zbog svega što mi se desilo i vidio sam koliko mu je stalo iako sam ja na posudbi i nisam u Evertonu. Taj čovjek je pokazao tada da je nevjerovatan. Zahvalio sam mu se na podršci i poručio da jedva čekam da se vratim u Everton i borim za mjesto u ekipi", rekao je Tosun.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi