Bijeli brijeg je ostao neosvojiva tvrđava, ali je Aston Villa za druge zasluge nagradila Emeryja

Novi ugovor

Bijeli brijeg je ostao neosvojiva tvrđava, ali je Aston Villa za druge zasluge nagradila Emeryja · Zvanično

Eldar Ganibegović

Iako je zakazao u Konferencijskoj ligi, kroz takmičenje u Premier ligi Unai Emery zaslužio je da mu Aston Villa ponudi novi ugovor koji je on i potpisao.

Ova sezona bila je jedna od najboljih u historiji Aston Ville. Dovoljno je reći da je tim iz Birminghama ostvario plasman u Ligu prvaka.

Zasluge za to svakako idu i treneru Unaiju Emeryju kojem je Uprava predložila novi ugovor koji je on na kraju i potpisao.

Tako će se ovaj španski stručnjak u Aston Villi zadržati najmanje do 2029. godine i ostaje da vidimo šta može napraviti u Ligi prvaka naredne sezone.

Podsjetimo, njegov ugovor važio je do ljeta 2027. godine, no u klubu iz Birminghama nisu htjeli ništa da prepuštaju slučaju i vezali su ga na dodatne dvije godine.

"Veoma sam sretan što vodim ovaj klub. Unutar kluba vlada nevjerovatna hemija", rekao je kratko Unai Emery nakon što je potpisao novi ugovor.

Oglasi

Do sada je Unai Emery Aston Villu vodio na 83 utakmice. Ostvario je 44 pobjede, 16 remija i 23 poraza.

Podsjetimo, na dva od tih 83 vodio je svoj tim protiv bh. kluba, odnosno tadašnjeg prvaka Bosne i Hercegovine, HŠK Zrinjski.

Bilo je to jesenas u grupnoj fazi Konferencijske lige. U Birminghamu je Villa slavila 1:0 golom u nadoknadi vremena, dok je Bijeli brijeg ostao neosvojiva tvrđava.

Vodila je Aston Villa protiv Plemića, ali je sjajan gol pred kraj utakmice postigao Matija Malekinušić i spasio bod Zrinjskom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U nastavku je Aston Villa stigla do polufinala takmičenja gdje je bolji bio Olympiacos koji će za dva dana u finalu u Pireju igrati protiv Fiorentine.

Top Komentari

DDG
Je li mogao gluplji naslov
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi