Član Zrinjskog dobio priznanje od UEFA-e: Golčina o kojoj pričaju i Englezi

Malekinušić je majstorski pogodio pred sami kraj meča

Član Zrinjskog dobio priznanje od UEFA-e: Golčina o kojoj pričaju i Englezi

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević

Mostarski Zrinjski sinoć je još jednom oduševio bh. sportsku javnost. Plemići su remizirali sa Aston Villom (1:1), trećeplasiranim timom engleske Premier lige, te se oprostili od Evrope.

Nakon prvog dijela mreže su mirovale, da bi Zaniolo donio vodstvo svom timu. Činilo se da će tri boda u Englesku, no Plemići se nisu predavali.

U par navrata tragičar je bio Aldin Hrvanović, a zatim oduševljenje pred prepunim Bijelim Brijegom.

Matija Malekinušić je par minuta prije kraja meča uzeo loptu, krenuo ka golu Ville i majstorski pogodio. Ni jedan posto golman engleskog tima nije imao šanse i nastala je ludnica na stadionu.

Malekinušić je skinuo dres i potrčao ka saigračima, a na tribinama gromoglasna pjesma. UEFA je sasvim očekivano ovaj pogodak stavila u nominaciju za gol kola i počelo je glasanje.

Matija Malekinušić
Matija Malekinušić HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: MF

Statistika

24 nastupa
16 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
6 asistencija
3 golova
Oglasi

Član Plemića je dobio najviše glasova i posebnu pažnju javnosti. Sada su iz Konferencijske lige objavili da je ovo pogodak sedmice i ponovo ga objavili kako bi svi mogli uživati...

Zrinjski je završio posljednji u grupi sa četiri boda, ali mogu Plemići biti ponosni na svoje partije. U pojedinim utakmicama nedostajalo i sreće. Dobrim igrama napunili su i svoju kasu.

Plasmanom u grupnu fazu Konferencijske lige Zrinjski je inkasirao 3.651.000 eura, a zatim je za svaki uspjeh u grupnoj fazi također uslijedila nagrada.

Plemići su u prvom kolu grupne faze savladali Alkmaar sa 4:3, te tada osvojili pored tri boda i 500.000 eura, a zatim su na ostalim utakmicama poraženi.

Sinoć su pogotkom Malekinušića remizirali (1:1), te inkasirali dodatnih 166.000 eura. Toliko vrijedi svaki remi, dok je pobjeda 500.000, a poraz naravno ne donosi ništa.

Kada je Malekinušić u pitanju, on je u Zrinjski stigao iz NK Sesvete. Nastupao je i za NK Trnje Zagreb, te mlade selekcije zagrebačkog Dinama.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ovo mu je bio prvi pogodak u Konferencijskog ligi, a u prvenstvu BiH je dodao 14 nastupa, te dva pogotka i jednu asistenciju. Ranije je priznanje za najbolji gol kola dobio Zvonimir Kožulj i to u prvom kolu kada je Zrinjski savladao Alkmaar sa 4:3, iako je gubio 3:0 nakon prvog poluvremena.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

prvak1905
Bravo majstore
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi