Unai Emery ima svoju web stranicu putem koje je objasnio filozofiju s akcentom na tri stvari

Posvećen poslu

Unai Emery ima svoju web stranicu putem koje je objasnio filozofiju s akcentom na tri stvari

E. Škorić

Španski trener Unai Emery nije pretjerano puno promijenio situaciju u Arsenalu, mada su navijači londonskog kluba imali velika očekivanja kada je tek stigao.

Emery je iz PSG-a došao u Arsenal , prethodno vodio Sevillu, Spartak, Valenciju, Almeriju i Lorcu Deportivo, a predstavljen je kao neko ko voli atraktivan, lijep i brz nogomet.

Inzistira na takvoj igri i to mu niko ne može osporiti, kao niti naslov s PSG-om u Ligi 1 i tri uzastoona naslova Evropske lige sa Sevillom, a prošle godine igrao je finale istog takmičenja s Arsenalom, no Chelsea je bio uspješniji.

Sve u svemu, nije neko koga treba potcijeniti, svakako, ali navijači Arsenala ga tjeraju iz kluba nakon lošeg otvaranja sezone.

No, Emery je posvećen svom poslu, ali i svojoj nogometnoj filozofiji, pa je tako napravio i zvaničnu web stranicu na kojoj je pod "moja filozofija" naveo tri stvari - pobjednički mentalitet, čvrst rad i posvećenost i zajedništvo.

"Uvijek idite na pobjedu, čak i ako na kraju ne uspijete.Taj je mentalitet važan u nogometu i svim ostalim životnim slojevima. Morate pokazati želju da prevladate prepreke i nastavite se boriti da biste postigli svoj cilj, to je Arsenalov put", naveo je Emery na zvaničnoj stranici.

"Napor i posvećenost uvijek su važniji od samog talenta. Stavom možete postići sposobnost. Moramo raditi više nego danas, ako želimo ići naprijed", piše na sajtu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Smatra da je tim uvijek bitniji od pojedinca, a tu je iskoristio i citat legendarnog Alfreda di Stefana.

"Kao što je Alfredo di Stéfano jednom rekao, nijedan igrač nije tako dobar kao svi igrači zajedno. "Mi" bi trebali biti veći od "Ja", mi smo Arsenal".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi