Unai Emery nije bio prvi izbor Arsenea Wengera na klupi Arsenala

Imao je bolji prijedlog, ali...

Unai Emery nije bio prvi izbor Arsenea Wengera na klupi Arsenala

E. Čaušević

Francuski stručnjak Arsene Wenger prošle sezone je nakon više od 20 godina odlučio napustiti klupu Arsenala.

Wenger je na klupi londonskog kluba bio 22 godine i napravio je odlične rezultate. Međutim, u prethodnim godinama mu nije išlo baš najbolje, a prošle sezone odlučio je da je vrijeme za odlazak.

Čelnici Arsenala umjesto Wengera odlučili su da dovedu Unaija Emeryja koji je bio slobodan nakon otkaza u PSG-u. Emery s Topnicima ima solidne rezultata, ali navijači i dalje čekaju na neki trofej u vitrinama ovog kluba.

No, engleski mediji otkrili su da Wenger nije bio baš previše oduševljen što će umjesto njega doći Emery, te da španski stručnjak nije bio njegov prvi izbor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wenger je čelnicima kluba govorio da daju maksimum i pokušaju dovesti Carla Ancelottija, ali ga oni nisu poslušali. Ancelotti je na kraju završio u Napoliju, dok je Emery dobio posao u Arsenalu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi