Unai Emery se oglasio nakon otkaza u Arsenalu i poslao poruku navijačima

Španac ostao bez angažmana

Unai Emery se oglasio nakon otkaza u Arsenalu i poslao poruku navijačima

E. Čaušević

Španski stručnjak Unai Emery jučer je dobio otkaz na poziciji trenera Arsenala nakon serije loših rezultata.

Arsenal već neko vrijeme igra u veoma lošoj formi, a Emeryju je presudio poraz u četvrtak na Emiratesu od Frankfurta u Evropskoj ligi. Već narednog jutra čelnici kluba su potvrdili da španski stručnjak više nije trener londonske ekipe.

Emery je u Arsenal stigao na ljeto 2018. godine umjesto legendarnog Arsenea Wengera, ali stvari nisu išle onako kako su mnogi to očekivali. Emery je na klupi Topnika proveo 78 mečeva, te je upisao 43 pobjede, 19 poraza i 16 remija.

Nakon što je dobio otkaz španski stručnjak se odlučio oglasiti i poručiiti da mu je bila velika čast što je imao priliku da trenira klub poput Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zaista mi je bila čast biti trener Arsenala. Hvala navijačima od srca jer su mi pomogli da razumijem i osjetim veličinu ovog kluba. Želio sam kao i vi postići što bolje rezultate za Arsenal i nije prošao niti jedan jedini dan, a da nisam bio sretan što sam dio ovog kluba", poručio je Emery nakon otkaza u Arsenalu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Ubleho trenerska
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije