Unai Emery uskoro na novom poslu
Foto - EPA

Radit će u Seriji A

Unai Emery uskoro na novom poslu

M. Šljivak

Španski stručnjak Unai Emery trenersku karijeru će vjerovatno nastaviti u italijanskoj Seriji A.

Nekadašnji menadžer Arsenala, PSG-a i Seville, napravio je u prethodnih nekoliko mjeseci pauzu od trenerskog posla nakon otkaza u Arsenalu, ali od naredne sezone ćemo ga sasvim sigurno gledati na novom poslu.

Prema navodima italijanskih medija 48-godišnji Španac mogao bi sjesti na klupu Fiorentine. Rukovodstvo Viola silno želi da ga angažuje i učinit će sve da u tome uspije.

Emery će sasvim sigurno saslušati sve ponude koje bude imao u narednom periodu, a vidjet ćemo na čijoj klupi ćemo ga gledati naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Španac se nije proslavio na klupi Arsenala kojeg je vodio sezonu i po, a ranije je s dosta uspjeha vodio Sevillu i PSG s kojima je osvojio brojne trofeje.

Također, radio je još u Spartaku iz Moskve, Valenciji, Almeriji i Lorci.

Top Komentari

EdwinPol
Najveca trenerska ubleha na svijetu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi