Balta opleo po Poljacima, pa pohvalio saigrače i trenera: "Eto, da me stavi sutra u prvih 11"

Press konferencija FK Sarajevo

Balta opleo po Poljacima, pa pohvalio saigrače i trenera: "Eto, da me stavi sutra u prvih 11"

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Ivan Borna Jelić Balta također je govorio na današnjoj press konferenciji uoči sutrašnje utakmice FK Sarajevo i FK Tuzla City u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbaler Sarajeva je prvo pozdravio novinare, te odmah iskazao sreću što se Sarajevo vraća na Koševo:

"Lijep je osjećaj konačno igrati pred domaćom publikom. Sigurno da nam to daje dodatni motiv. U negativnom smo nizu što se tiče Tuzla Cityja - pet utakmica bez pobjede. To je jedan katastrofalan podatak za nas i to nam mora dati neki dodatan motiv da ostvarimo pozitivan rezultat, tj. da uzmemo sva tri boda".

Zatim je Jelić Balta govorio o tome kako je zadovoljan svojim igrama. Svjestan je da na početku nije bilo to to, ali je sada mnogo bolje.

"Trebalo mi je neko vrijeme da se vratim. Vidjelo se to i na prvim utakmicama i evo do zadnjih ovih utakmica sigurno da se moja forma podigla. Mislim da mogu još više pokazati. Treba vremena, trebamo se svi uklopiti zajedno. Dosta je novih igrača. Bez obzira što neko misli eto prošla su dva, tri mjeseca, to je jedan duži proces.

Vidimo i neke evropske ekipe. Skupe igrače koji vrijede sto miliona, pa ne mogu dvije sezone doći sebi. Trebamo da se upoznamo, da znamo šta neki igrač voli, da li preferira ići u prostor, loptu u noge. To sve trebate kroz utakmice vidjeti.

Oglasi

Ja se nadam da će se moje partije nastaviti, da će biti što bolji, te da ćemo izboriti Evropu što nam je i konačni cilj", istakao je, pa govorio o saradnji s Mariom Vrančićem:

"Dobro se nadopunjujemo. Dobar smo tim. Teško nam je igrati na ovim slabijim terenima. Nije duel igrač, treba nam dobar teren, da se može osloboditi igrača u prvom dodiru bez duela. Na slabijim terenima ulazimo u puno bespotrebnih duela u kojima inače ne bi bili da je teren dobar."

Zatim je dobio pitanje o kritikama koje je dobio odmah po dolasku u Sarajevo iz poljske Wisle, te propisno opleo po Poljacima:

"Mislim da su najveći krivac loše slike oko mene bili poljski navijači koje ja ne razumijem. Došao sam u Wislu kao veliko pojačanje i pokazao se na početku kao lideru u veznom redu u jednoj Wisli. Nakon dvije sedmice zvao sam menadžera i svoje kući i rekao - ovo jeste Wisla, ali ja nemam igrača s kojima mogu igrati. Nemamo ekipu koja je trebala izboriti ulazak u Ekstraklasu. To nije bila ta kvaliteta i nakon toga kada su došli rezultati kriv je stranac, kriv je Balta koji je trebao biti nosioc veznog reda. Mislim da sam tu zbog tih rezultata najviše ispaštao, a niko iz kluba nije stao iza mene da me zaštiti i kaže da ne mogu ja sam igrati u toj ekipi."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Normalno, prihvatio bih objeručke taj poziv. Osjećam se stvarno dobro. Saigrači su mi odlični, trener mi je odličan, evo sad da me stavi sutra u prvih 11, haha. Stvarno, osjećam se ugodno kao kod kuće", dodao je za kraj Balta na pitanje da li bi pristao da potpiše za Sarajevo, s obzirom na to da je sada posuđen igrač. 

Utakmica Sarajevo - Tuzla City u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se sutra s početkom u 18 sati. Svakako da se Jelić Balta, koji je dobio bh. papire u međuvremenu i više se ne vodi kao stranac, očekuje u početnom sastavu. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Da si malo brzi, gdje bi ti kraj bio. Ovako si dovoljan za nas i nasu ligu. Vidjecemo ako izadjemo u Europu, tvoj puni potencijal
1 0
nakopitam
Igrac za reprezentaciju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi