Varešanović pred povratak na Koševo: "Neki igrači ne znaju kako izgleda stadion"

Nada se pobjedi protiv Tuzla Cityja

Varešanović pred povratak na Koševo: "Neki igrači ne znaju kako izgleda stadion"

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

FK Sarajevo sutra igra važnu utakmicu u borbi za Evropu. Ustvari, svaka će im do kraja sezone biti važna na putu ka ostvarenju tog cilja, te je danas održana press konferencija pred sutrašnji duel s Tuzla Cityjem.

Trener bordo tima, Mirza Varešanović, u uvodu je istakao da je svjestan da će sutra biti teška utakmica protiv ovogodišnjeg polufinaliste kupa Bosne i Hercegovine.

"Sigurno da neće biti nimalo lako s obzirom na to da posljednjih pet utakmica protiv Tuzla Cityja imamo četiri poraza i neriješen rezultat i tri domaće posljednje utakmice smo izgubili od Tuzla Cityja.

Drago mi je da se vraćamo na naš stadion. Ovu sedmicu smo iskoristili da se spremimo na pravi način za one stvari koje nas očekuju na sutrašnjoj utakmici.

Moramo biti puno agresivniji nego što smo bili u našoj zadnjoj domaćoj utakmici protiv Sloge i od prve minute ćemo nastojati da ostvarimo dobar rezultat, a to je u svakom slučaju pobjeda jer smo u nizu od čeitri utakmice i četiri pobjede", istakao je Varešanović, pa se opet osvrnuo na meč sa Slogom gdje su sudije uskratile Sarajevu pobjedonosni gol:

"Ja opet kažem da utakmicu protiv Sloge smatram kao našu pobjedu s obzirom da nismo dobili nikakvo objašnjenje od Saveza zašto taj rezultat nije registrovan u našu korist. S druge strane ta utakmica i taj niz od četiri utakmice su nam jako bitne zbog nas i našeg samopouzdanja."

Oglasi

"Tuzla City ima kvalitetne pojedince. Ima Kuzmanovića, Mehidića, Karjaševića koji su jako kvalitetni igrači. Gledao sam utakmicu u kupu protiv Zrinjskog. Oni su tu izmiješali sastav, čuvali su ekipu za ovu utakmicu. Imaju 28 bodova, njima je svaki bod potreban u borbi za opstanak, ali s druge strane i nama je svaki bod jako potreban da ispunimo klupske ciljeve.

Bit ćemo spremi za sutrašnju utakmicu i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat da nastavimo ovaj pozitivan niz", nastavio je Varešanović, pa odgovorio na pitanja o Mulaliću i Musi:

"Kao što znate, mi imamo osam stranaca, a po pravilniku dozvoljeno je da u zapisniku bude pet i to je najveći problem što se tiče Muse.

Naša procjena je da su nam potrebniji igrači sa stranim papirima na nekim dobrim pozicijama. Musa dobro radi, imao je jednu nesreću nakon priprema u Antaliji koje je jako dobro odradio.

Tri sedmice je bio van trenažnog procesa zbog povrede lože. Tu je u rosteru, trenira, čeka svoju šansu, da je mogao više igrati, vjerovatno jeste. Međutim, situacija je takva kakva jeste. Opet kažem, igrači sa stranim papirima su nam trenutno potrebniji na drugim pozicijama.

Oglasi

Olakšavajuća okolnost je trenutno što je Balta dobio naše papire, tako se otvara prostor za još jednog igrača sa stranim papirima. S druge strane na toj poziciji imamo malog Mulalića kojem je 19 godina i koji je projekat kluba, koji je naše dijete.

Jako dobar, kvalitetan, potentan igrač i s te strane je Musi otežavajuća okolnost. Imamo još sedam utakmica i nadam se da će Musa dobiti priliku da nastupi."

FK Sarajevo je protiv sutrašnjeg protivnika početkom sezone doživio jedan od najtežih poraza posljednjih godina rezultatom 1:5, te će to biti motiv više da se sutra svim silama krene po tri boda:

"Sigurno da je to motiv više. Na početku ove press konferencije sam rekao da na zadnjih pet utakmica ne znamo za pobjedu. Plus stadion Koševo gdje se nakon osam mjeseci vraćamo.

Tu ima dosta novih igrača koji ne znaju kako izgleda stadion, kakva je atmosfera i ambijent. Nadam se da će to na njih pozitivno da utječe, da pružimo pravu partiju i da ostvarimo dobar rezultat, a to je za nas u svakom slučaju pobjeda."

Za kraj, Mirza Varešanović je govorio o terenu na stadionu Asim Ferhatović-Hase, gdje su njegovi igrači jučer imali priliku da treniraju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jako dobar teren. To je ono što smo tražili od prvog dana. Sutra ćemo imati dobar teren, naš stadion i ja se nadam sve uslove da ostvarimo dobar rezultat."

Utakmica Sarajevo - Tuzla City u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se sutra s početkom u 18 sati. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli1946
B O J K O T
1 2
Skender
Gospodin Mirvic radi velike stvari za FK Sarajevo i treba ga podrzati svaki istinski navijax ovoga kluba. Varesanovic je od na brzinu sklepanog tim aizvukao maksimum i svakako mu treba dati punu podrsku da nastavi svoj rad. Oni navijaci sto pozivaju na bokot dolaska na stadion neka prvo vraste novac klubu koji su istjerali is klupske kase s svojim glupim bakljadama koje su svima preko glave. Bez takvih navijaca bit ce svakako puno polje i sigurnije doci na stadion i navijati za svoj klub.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi