Hit Bundeslige dvojici igrača već je saopštio da na ljeto mogu ići

Union Berlin se zahvalio dvojici fudbalera

Hit Bundeslige dvojici igrača već je saopštio da na ljeto mogu ići

Eldar Ganibegović

Ove sezone su apsolutni hit Bundeslige i sutra će imati šansu da obezbijede Ligu prvaka. Danas su saopštili dvojici igrača da ne računaju na njih iduće sezone.

Union Berlin pravi je hit ove sezone u Bundesligi. U jednom momentu su bili u borbi za titulu prvaka, a sutra će u posljednjem kolu imati šansu da obezbijede učešće u Ligi prvaka.

Trenutno zauzimaju četvrto mjesto na tabeli s 59 bodova koliko ima i Freiburg. Imaju bolju gol-razliku, pa drže sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za četvrto mjesto.

Moraju pobijediti Werder i sigurni su u Ligi prvaka, ukoliko Freiburg ne pobijedi Eintracht u Frankfurtu za barem pet golova razlike više nego Union Werder, što je naučna fantastika.

Izborili Ligu prvaka ili ne, u njoj u dresu tima iz glavnog grada Njemačke neće igrati dvojica fudbalera koji će na ljeto napustiti klub.

U pitanju su veznjak Levin Mete Öztunali i lijevi bek Niko Gießelmann, obojica Nijemci. 

Öztunali je u klub stigao u ljeto 2021. godine iz Mainza, a ranije je igrao za Bayer Leverkusen, Werder i HSV. 

Ove je sezone u Bundesligi skupio tek dva nastupa i upisao jednu asistenciju, pa je odlazak logičan potez.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gießelmann je osim za Union još nastupao za Fortunu iz Düsseldorfa, Greuther Fürth i Hannover 96. 

Za razliku od prethodno navedenog saigrača, on je nastupio čak 35 puta u svim takmičenjima i upisao dvije asistencije, no ugovor mu ipak neće biti produžen. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi