Hit sezone u evropskom fudbalu napušta svoj fudbalski "hram" i seli kod ljutih rivala

Navijači će to teško "progutati"

Hit sezone u evropskom fudbalu napušta svoj fudbalski "hram" i seli kod ljutih rivala

Haris Zilić

Klubovi prate moderne trendove koje uspostavlja fudbal, pa tako gledmao sve više novih stadiona koji ispunjavaju uslove današnjeg modernog shvatanja fudbala. Još jedan od takvih stadiona u naredne tri godine bit će sagrađen u Njemačkoj.

Union Berlin je hit sezone u Bundesligi, utakmice igraju na svom "An der Alten" stadionu kapaciteta 22.000 sjedećih mjesta.

Na stadionu vlada vrhunska atmosfera, Union ima jedne od najvatrenijih navijača u Njemačkoj, ali u naredne tri ogidne igrat će na stadionu najvećih rivala ekipe Herthe.

Sele se na Olimpijski stadion obzirom da će njihov dom u naredne tri godine dobiti novi izgled.

Iza Nove godine kreće rekonstrukcija "An der Alten" stadiona koji bi do 2025. godine trebao imati kapacitet od 37.000 sjedečih mjesta.

Union Berlin je postao i redovan učesnik u evropskim takmičenjijma, a ove sezone se mogru boriti i za plasman u Ligu prvaka.

Oglasi

U klubu žele da naprave još jedan iskorak ovaj put u vidu infrastrukture.

Iz kluba su najavili da će u najkraćem mogućem roku sve završiti, a do tada navijači Union Berlina morat će da se presele kod ljutih gradskih rivala na Olimpijski stadion.

Ovo bi možda mogao biti problem za igrače Uniona koji su navikli na sjajnu atmosferu, pun stadion i jedinstveno navijanje, koje sigurno neće biti ima na Olimpijskom stadionu koji ima kapacitet 75.000 mjesta.

Inače trenutni stadion Uniona će biti srušen sa tri strane gdje će biti izgrađene nove tribine, dok će biti "ušminkana" tribina gdje su najvatreniji navijači.

Stadion će imati i prateće sadržaje poput restorana, teretane, fan shopa, bit će izgrađen novi parking, kao i poseban sektor za gostujuće navijače u vidu parkinga, ali i mjesta na tribinama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također će biti uređene VIP i novinarske lože tako da će novi dom Union Belrina biti jedan od najljepših stadiona u Njemačkoj.

Posljednjih godina sličan recept su iskoristili Mainz i Freiburg koji su kultne stadione zamijenili novim modernim izdanjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi