Nova pobjeda Bayer Leverkusena, novi kiks Union Berlina, minimalna pobjeda Schalkea
FOTO: EPA

Odigrano pet utakmica 14 kola Bundeslige

Nova pobjeda Bayer Leverkusena, novi kiks Union Berlina, minimalna pobjeda Schalkea

Samir Mlaćo
U njemačkoj Bundesligi večeras je odigrano pet utakmica 14. kola.

U prvom meču Bayer Leverkusen je potvrdio dobru formu i slavio kao gost kod Kolna sa 2:1.. Domaći su poveli golom Schmitza, no u nastavku preokret gostija za samo šest minuta.

Kreirali su ga Amiri i Diaby i Apotekari su upisali drugu pobjedu u nizu, te najavili bolje dane.

Leipzig je savladao kao domaćin Freiburg sa 3:1.

Nakon prvog dijela mreže su mirovale, a prvi dio obilježila je neugodna povreda reprezentativca Hrvatske Joška Gvardiola koji je morao napustiti teren u 23. minuti nakon što se sudario sa jednim saigračem. Domaći su poveli golom Simakana, da bi na 2:0 povisio Nkunku. Smanjio je Kubler, da bi petnaestak minuta prije kraja Forsberg pogodio za konačnih 3:1.

Schalke je pogotkom Terodde sa 1:0 savladao Mainz, dok smo ljepoticu vidjeli u duelu Frankfurta i Hoffenheima.

Oglasi

Bilo je 4:2. Domaći su nakon pola sata vodili golovima Sowa, Kolo Muanija i Dina Ebimbe, da na 3:1 smanjio Baumgartner.

Kabak je zatim početkom drugog dijela pogodio za 3:2 i donio neizvjesnost u meč, ali tri boda domaćeg tima ovjerio je Lindstrom.

Union Berlim polako gubi korak za Bayernom. Nakon blamaže u prošlom kolu protiv Bayera i poraza o čak 6:0, danas je ovaj tim samo remizirao sa Augsburgom. Bilo je 2:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pogodio je za 1:0 Becker, da bi stvari na početak vratio Niederlechner. Novo vodstvo Union Berlinu donesi Behrens, a konačnih drugim pootkom postavlja Niederlcechner.

Bh. reprezentativac Ermedin Demirović na terenu je proveo 65. minuta, a dobio je žuti karton u 26. minuti.

Top Komentari

Lorrialla
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi