U bravurama Maka Muharemovića koje podsjećaju na oca Dželaludina uživali su na bh. stadionu

Unis upisao pobjedu

U bravurama Maka Muharemovića koje podsjećaju na oca Dželaludina uživali su na bh. stadionu

D. Kurbegović

Proteklog vikenda nastavljena je sezona u Drugoj ligi FBiH, grupa „Centar. 

Proteklog vikenda nastavljena je sezona u Drugoj ligi FBiH, grupa „Centar. Igrane su utakmice 16.kola, a desilo se nekoliko iznenađenja. Lider na tabeli Čelik, protutnjao je kroz Maglaj, savladavši Moševac 5:1, dok je Kolina na svome terenu minimalno savladala Famos 1:0 uz veliko negodovanje gostiju zbog suđenja u ovoj utakmici. Najveće iznenađenje kola je pobjeda Mošćanice u  Visokom kod domaće Bosne rezultatom 3:1.

Od ostalih rezultata Usora je savladala Natron 2:0, Borac iz Jelaha je nakon preokreta pobijedio Rudar iz Breze 2:1, dok je Ilijaš slavio u gostima protiv Batona 0:1. Žepče i Krivaja su podijelili bodove, bilo je 1:1, dok je Unis na domaćem terenu savladao Azot rezultatom 3:1.

Na klupi Unisa iz Vogošće debitovao je Nermin Jamak, koji je naslijedio Dželaludina Muharemovića na mjestu šefa stručnog štaba. Jamak je debitovao sa pobjedom, uz sjaju partiju Maka Muharemovića, koji je postigao dva sjajna gola u ovom meču. Muharemović je pogodio za 1:0 u 26.minuti, dok su gosti u finišu prvog poluvremena stiglo do izjednačenja 1:1. U drugom poluvremenu na pogon Muharemovića domaći stižu do gola u 73. Minuti kada je pogodio Muharemović, dok je konačnih 3:1 postavio Nezić.

Golovima, potezima i igrom Mak Muharemović u ovom meču podsjetio je na svoga oca, Dželaludina Muharemovića jednog od najboljih igrača i strijelaca koji su igrali u našoj ligi. Mak je svoju karijeru počeo u Željezničaru, a nastupao je još za Famos, Olimpik, Slaviju i Bosnu iz Visokog. Već dvije godine član je Unisa i jedan je od najboljih igrača ovog tima, a sigurno i lige.

Nakon utakmice i pobjede protiv Azota, Muharemović je bio presretan zbog veoma važna tri boda na kontu svoga tima, naravno i svoje igre, a najavio je i naredni meč, protiv jedne od najboljih ekipa u ligi.

Oglasi

 „Drugu polusezonu smo otvorili tačno onako kako smo željeli, a kako smo i morali kada se uzme u obzir stanje na tabeli. Prva polusezone nije bila onakva kakvu smo priželjkivali, imali smo samo tri pobjede i znali smo da u meč protiv Azota moramo ući maksimalno ozbiljni od početka utakmice kako bismo upisali pobjedu, koja nas dovodi u sredinu tabele.

Drago mi je i zbog golova koje sam postigao, a koji su plod zajedničkog rada, te saradnje cijelog tima“, ističe Muharemović.

Naredno kolo ponovo igrate kod kuće, ovaj put protiv Koline, koja se nalazi na drugoj poziciji i ima visoke ambicije ove sezone.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

„Pobjeda protiv Azota nam je donijela dosta samopouzdanja i važna je za nastavak sezone, kada nam u Vogošću dolazi dosta jakih protivnika. Naredni meč nam slijedo kod kuće protiv Koline, koja ove sezone igra sjajno, te će sa Čelikom voditi bitku za prvo mjesto. Bez obzira na sjajne igre gostiju ove sezone, mi ćemo težiti da u tom meču ostvarimo pozitivan rezultat, jer želimo da sezonu okončamo u gornjem dijelu tabele, a za to će nam biti potrebne i pobjede protiv jačih ekipa, odnosno onih koji se trenutno nalaze u gornjem dijelu tabele.

Uvjeren sam da ćemo u drugom dijelu sezone biti znatno bolji, te da ćemo sezonu okončati gdje i pripadamo, a to je u gornjem dijelu tabele“, kazao je za SportSport.ba Mak Muharemović najbolji igrač i strijelac Unisa ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije