United dogovorio prvo pojačanje: Zvanično predstavljanje prije Mundijala?

Sjajni Brazilac za 60 miliona eura stiže na Old Trafford?

United dogovorio prvo pojačanje: Zvanično predstavljanje prije Mundijala?

Prema pisanju britanskih medija Manchester United je jako blizu realizovanja transfera prvog pojačanja za narednu sezonu, sjajnog Shakhtarovog veznjaka Freda.

Kako saopštava Manchestereveningnews.co.uk, očekuje se da Manchester United i zvanično potpiše ugovor sa 25-godišnjim brazilskim fudbalerom u prvom danima juna, s obzirom da Crveni đavoli što je ranije moguće žele završiti poslovanje na ljetnom prelaznom roku.

Inače, Fred je i sam, prije nekoliko dana, izjavio da želi napustiti Shakhtar već ovog ljeta i napraviti iskorak u svojoj karijeri. Ipak, sjajni Brazilac, koji je uvršten i na spisak reprezentacije svoje zemlje za predstojeći Mundijal, ima važeći ugovor sa Shakhtarom do ljeta 2023. godine.

U njegov ugovor je ugrađena i otkupna klauzula u iznosu od 60 miliona eura, ali navodno ona ne predstavlja "kamen spoticanja" u pregovorima Uniteda sa Fredovim predstavnicima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fred se prije nekoliko dana sastao sa svojim menadžerom Gilbertom Silvom, a navodno je i njihova želja da se transfer na Old Trafford osigura prije početka Svjetskog prvensta. S tim ciljem je Silva nakon sastanka sa Fredom otputovao u Englesku kako bi dogovorio detalje transfera svog klijenta u Manchester United.

Inače, Fred se zimus našao i na meti Manchester Cityja, ali se Guardiola tada ipak odlučio sa Laportea koji je plaćen nešto više od 60 miliona eura Atheltic Bilbau.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi