United i City kasnije će početi s igranjem nove sezone
Foto. EPA

Zbog duge sezone

United i City kasnije će početi s igranjem nove sezone

S. Bošković

Manchester United i Manchester City neće igrati u prvom vikendu nove sezone Premijer lige.

Oba tima iz Manchestera dobila su 30 dana odmora od službenih utakmica nakon što su završili sezonu proteklih dana.

City je ispao iz četvrtfinala Lige prvaka od Lyona 15. augusta, a samo 24 sata kasnije Sevilla je izbacila Manchester United iz polufinala Evropske lige.

Zbog kasnog završavanja službenih utakmica City i United neće nastupiti 12. i 13. septembra kad počne nova sezona fudbala na Otoku, nego će utakmice prvog kola odigrati nekoliko dana kasnije, najvjerojatnije u sredini sedmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrači Uniteda su i dobili dvije sedmice odmora nakon poraza od Seville, te će se početkom narednog mjeseca vratiti treninzima.

I City i United će prije početka sezone odigrati nekoliko prijateljskih utakmica, no kako prenose inostrani mediji veoma su mala šanse da se sastanu s nekim timom koji nije iz Engleske.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi