United pozvao Juventus, dogovor za Pogbu bi mogao biti završen

Razmjena na pomolu

Manchester United i Juventus spremni su da naprave veliku razmjenu fudbalera.

United pozvao Juventus, dogovor za Pogbu bi mogao biti završen
Francuski veznjak silno želi napustiti Old Trafford. Čini se kako će mu se ova želja ispuniti već tokom ljeta (Foto: EPA)

Torinski velikan u svoje redove nakon tri godine želi vratiti francuskog veznjaka Paula Pogbu, pa su tako Unitedu ponudili opciju razmjene nekoliko fudbalera.

Spreman je se Juve odreći Paula Dybale, Douglasa Coste ili Alexa Sandra u zamjenu za 26-godišnjeg veznjaka, a kako javlja Gazzetta dello Sport, čini se da bi do dogovora moglo doći.

Kako tvrdi ovaj italijanski list, čelnici Uniteda su pozvali kolege iz Torina i pristali su na razmjenu, a za Pogbu traže Paula Dybalu.

Ovo bi svakako bio veliki transfer sa obje strane. Pogba odavno želi napustiti Old Trafford, dok je sa druge strane Dybala gotovo otpisan u Torinu.

Ipak, nikakve službene potvrde o eventualnom transferu nema. Gazzetta važi za veoma pouzdan list i sigurno je da bez prave provjere neće objaviti informaciju.

Ako se zamjena desi Pogba će se vratiti u Juventus sa kojim je osvojio četiri titule prvaka Italije u periodu od 2012. do 2016. godine.

Sa druge strane Paulo Dybala bi u slučaju odlaska imao prvo fudbalsko iskustvo van Italije, a ostaje nam da vidimo hoće li se na kraju to i dogoditi.

Pogba se povezivao i sa prelaskom u Real Madrid, ali od tog transfera za sada nema ništa.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa