Juventus u ponedjeljak predstavlja Sarrija

Stvar je gotova

Juventus u ponedjeljak predstavlja Sarrija

E. Škorić

Višestruki izvori u Italiji i Engleskoj uvjereni su da će Chelsea u ponedjeljak osloboditi Maurizia Sarrija kako bi se mogao pridružiti Juventusu.

Pregovori su očito urodili plodom i Sarri će otići iz Chelseja bez naknade. Očekuje se još danas sastanak u Monte Carlu koji bi mogao da uključi samog Sarrija i Juventusovog direktora Fabia Paraticija, kako bi se završili svi detalji.

Sarri je osvojio Evropsku ligu u svojoj prvoj sezoni u Engleskoj, igrao je i finale Carabao Cupa te je ostvario treće mjesto u Premier ligi iza Cityja i Liverpoola, ali odlučio je da se vrati u Italiju.

Prema izvorima, uključujući Sky Sport Italia, Sportitalia i The Guardian, Sarri će biti imenovan za novog šefa Juventusa u ponedjeljak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Neki u Juventusu i dalje smatraju da bi se Pep Guardiola mogao pojaviti u Torinu, no čini se da tu više nema dilema i da će Sarri ponovo raditi u Seriji A, koju itekako poznaje.

On će u Juventusu naslijediti Massimiliana Allegrija, koji je imao dosta uspjeha sa Juventusom godinama unazad u domaćim takmičenjima, no izostao je trofej u Ligi prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi