United spreman ponuditi novi ugovor De Gei, ali sada agent igrača koči potpisivanje novog ugovora
De Gea bi potpisivanjem novog ugovora postao jedan od najplaćenijih igrača Uniteda

Hoće li se trakavica konačno završiti?

United spreman ponuditi novi ugovor De Gei, ali sada agent igrača koči potpisivanje novog ugovora

S. Pašalić

Manchester United se i dalje nada da će postići dogovor sa Davidom De Geom oko novog petogodišnjeg ugovora.

David De Gea trenutno zarađuje 200 hiljada funti sedmično što je dosta manje od Paula Pogbe i Alexisa Sancheza koji su najplaćeniji igrači u timu sa Old Trafforda.

United je spreman priznati da je De Gea jedan od najboljih golmana svijeta te su ga spremni nagraditi novim poboljšanim ugovorom.

Klub vjeruje da će 28-godišnji Španac biti zadovoljan sa novim ugovorom i da će ostati u klubu, ali postoje indicije da bi agent igrača mogao odgoditi konačni dogovor.

De Gea, kojeg zastupa portugalska kompanija GestiFute ima još 18 mjeseci do isteka trenutnog ugovora koji bi ga trebao zadržati do 2020. godine.

Manchester je ove sezone obnovio ugovore sa mnogim igračima, ali trakavica oko novog ugovora sa španskim golmanom traje već jako dugo.

United je spreman ponuditi novi ugovor po kojem bi De Gea zarađivao 350 hiljada funti sedmično, te bi potpisivanjem petogodišnjeg ugovora vrijednog 90 miliona funti uz Pogbu i Sancheza postao jedan od najplaćenijijih igrača kluba sa Old Trafforda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španac je blizu brojke od 350 nastupa u Engleskoj gdje je proveo skoro osam godina. Bio je proglašen za najboljeg igrača Uniteda u četiri od posljednjih pet sezona.

ESPN tvrdi da Manchester još nije dobio konkretan odgovor na uslove koje je klub ponudio Špancu pa se vjeruje da De Gea u dogovoru sa agentom još uvijek vaga novu ponudu Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi