Užas nakon brutalno zarađenog crvenog kartona - Upamecana rasistički vrijeđali njegovi navijači

Oglasio se i Bayern

Užas nakon brutalno zarađenog crvenog kartona - Upamecana rasistički vrijeđali njegovi navijači

Esmer Oštraković

Ekipa Bayerna, nakon što su za vikend poraženi od Bayer Leverkusena danas su ponovo razočarali svoje navijače. Ovaj put razlog je poraz od Lazija od 1:0 u Ligi prvaka.

Bayern je večeras bio aspolutni favorit na susretu u Rimu, ali su na kraju poraženi i sa lošim rezultatom vraćaju se u Minhen.

Gostujući tim je uputio čak 17 šuteva na ovom susretu, ali nevjerovatno je da niti jedan jedini udarac nije bio upućen u okvir gola domaće ekipe.

Utakmica je riješena sredinom drugog poluvremena kada je brutalan start nad jednim domaćim igračem napravio Upamecano.

Sudija je odmah pokazao na bijelu tačku, a štoperu Bayerna pokazao je put u svlačionicu jer je dobio direktan crveni karton.

Oglasi

Navijači Bayerna bili su jako ljuti zbog penala koji je napravio Upamecano, a sve su odlučili pokazati na društvenim mrežama.

Veliki broj njih je pretjerao u svemu, te su rasistički vrijeđali svog fudbalera, a ubrzo je stigao odgovor iz Bayerna.

"Rasistički komentari na društvenim mrežama upućeno Dayotu Upamecanu su apsolutno odvratni. Osuđujemo ovo u najvećim mogućim mjerama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Svako ko komentariše na ovakav način nije navijač našeg kluba. Uz tebe smo, Upa", stoji u objavi Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi