Zmajevi protiv Sjeverne Irske 8. oktobra, eventualno finale 12. novembra!

UEFA potvrdila

Zmajevi protiv Sjeverne Irske 8. oktobra, eventualno finale 12. novembra! · Zvanično

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine polufinalni duel play offa za plasman na Euro 2021 protiv Sjeverne Irske odigrat će 8. oktobra, potvrdila je danas UEFA. 

Podsjetimo, play off je prvobitno trebao biti odigran krajem marta ove godine, ali je odgođen zbog koronavirusa, baš kao i EURO koji će biti igran u ljeto sljedeće godine.

Postojalo je od tada mnogo špekulacija vezanih za datum odigravanja ovih utakmica a UEFA je konačno danas, na sjednici Izvršnog odbora, potvrdila da će polufinalni mečevi biti igrani 8. oktobra.

Također, donesena je i odluka o eventualnom finalu, a ono će biti igrano 12. novembra. Zmajevi će na taj datum, u slučaju pobjede nad Sjevernom Irskom, igrati protiv boljeg iz meča Slovačka - Republika Irska. Oba meča će biti igrana na Bilinom polju. Naravno, pod uslovom da Zmajevi budu igrali oba susreta.

Razgovaralo se i o Ligi nacija. Odlučeno je da ona počne u septembru, a susreti grupne faze bit će također igrani i u oktobru te novembru.

Prijateljski susreti planirani su za 7/8 oktobar i 11/12 novembar. Tačni datumi i vrijeme bit će naknadno objavljeni od strane UEFA-e.

Sve ovo znači da ćemo našu selekciju gledati i prije polufinala play offa i to u septembru kada će Zmajevi započeti novu avanturu u Ligi nacija. 

Naš selektor Dušan Bajević još nije imao priliku voditi nacionalni tim ni u jednom susretu zbog pomenute pandemije, a na jesen njega i ostatak reprezentacije svakako očekuju najteži mogući ispiti. 

Top Komentari

Benjamingst
Klix je bio brzi nekih sat vremena!!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi