Reprezentativcu Sjeverne Irske teško palo odgađanje utakmice protiv BiH

Susret baraža prolongiran

Reprezentativcu Sjeverne Irske teško palo odgađanje utakmice protiv BiH

A. Čaušević

Utakmice baraža za Evropsko prvenstvo su odgođene do daljnjeg. Prema nekim informacijama Bosna i Hercegovina bi Sjevernu Irsku trebala dočekati u septembru.

Odgađanja razigravanja za odlazak na Euro teško je palo reprezentativcu Sjeverne Irske, Niallu McGinnu koji se nalazio u odličnoj formi.

"Igrao sam dobro, zabijao golove, kreirao šanse i uživao sam. Imali smo gust raspored, osjećao sam se spremnim. Još ako pogledamo moju zadnju utakmicu protiv Bosne, to je bila jedna od najboljih u dresu reprezentacije", kazao je napadač Aberdeena te nastavio:

"Stvaro sam se radovao tom meču i mi, kao grupa igrača, smo izuzetno razočarani zbog odgađanja".

Većinu od svojih 58 nastupa u dresu reprezentacije McGinn je odradio u mandatu selektora Michaela O'Neilla koji u baražu ne bi mogao sjediti na klupi Sjeverne Irske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Kako vrijeme prolazi čini se nerealnim da Michael ostane. Želimo ga tu jer zaslužuje veliki oproštaj, a to bi bio plasman na još jedno veliko takmičenje", rekao je McGinn.

Inače, O'Neill je ranije prezueo Stoke City i Sjevernu Irsku je trebao voditi do kraja kvalifikacija, međutim klupske obaveze i prolongiranje baraža bi moglo natjerati FS Sjeverne Irske da traži novog selektora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi