"Ne plašimo se bosanskih navijača, Bosnu smo svakako trebali pobijediti"

Iz Sjeverne Irske poručuju pred baraž

"Ne plašimo se bosanskih navijača, Bosnu smo svakako trebali pobijediti"

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će sa utakmicama nastaviti u septembru kada starta novo izdanje Lige nacija, međutim već tada će fokus biti na baražu koji se igra početkom oktobra.

Zmajevi će u polufinalu biti domaćini Sjevernoj Irskoj koja je prije nekoliko dana angažovala novog selektora, Iana Baraclougha.

Baraclough je u razgovoru za Sky Sports News izjavio da je već bio u Bosni i Hercegovini još za vrijeme mandata njegovog prethodnika Michaela O'Neilla.

"Ranije smo se pripremali za utakmicu s Bosnom i on me uvodio u stručni štab. Već sam bio u Bosni, pogledao sam hotele. Gledao sam mjesta za treninge ako budemo tamo morali trenirati", kazao je Baraclougha.

Tokom prethodnog izdanja Lige nacija Bosna i Hercegovina je upisala dvije pobjede protiv Sjeverne Irske s 2:1 i 2:0, a Baraclough smatra da je trebalo biti drugačije.

Još uvijek je nepoznato da li će se meč zakazan za 8. oktobar navjerovatnije na Bilinom polju igrati sa publikom ili bez.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne plašimo se toga. Imali smo iskustvo da igramo protiv njih dva puta posljednjih godina. Svakako smo trebali dobiti te dvije utakmice. Mislimo da neće biti navijača na tribinama u oktobru."

"Na nama je da odemo u Bosnu i nadam se pređemo tu prepreku, onda ćemo se okrenuti utakmici protiv Slovačke ili Irske, ali za sada ne gledamo previše unaprijed", rekao je ovaj 49-godišnjak.

Top Komentari

milivoje
Forza S.Irska
0 22
Bhf111
Niko i ne trazi da nas se plasite. Dobro si i rekao ne gledate previse unaprijed. I nemate potrebe. Volim te BOSNO
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi