Upoznajte najskupljih 11 na svijetu: Ekipa od preko milijardu eura

Coutinho ušao u odabrano društvo

Upoznajte najskupljih 11 na svijetu: Ekipa od preko milijardu eura

Philippe Coutinho će, kada potpiše ugovor sa Barcom, postati drugi najskuplji igrač na svijetu. Njegov transfer vrijedan oko 160 miliona eura će tako biti "jeftiniji" samo od Neymarovog transfera u Barcelonu (222 miliona eura), s obzirom da je Kylian Mbappe još uvijek, zvanično, na posudbi u PSG-u.

Novinari Bleacher Reporta su "u čast Coutinhovog astronomskog transfera" iz Liverpoola u Barcu "sastavili" najskuplju ekipu svijeta.

Birani su najskuplji fudbaleri na svakoj poziciji, a napad ove "jeadanaestorke" predvodi najskuplji igrač na svijetu, Neymar (222 miliona eura).

Na desnom krilu je Ousmane Dembele kojeg je Barca proteklog ljeta platila oko 150 miliona eura. Poziciju lijevog krila je zauzeo Gareth Bale koji je koštao Real Madrid nešto više od 96 miliona eura, kada je stigao na Santiago Bernabeu iz Tottenhama.

Vezni red čine James Rodriguez (80 miliona eura), Paul Pogba (100 miliona) i Philippe Coutinho (160 miliona).

Najskuplji odbrambeni igrač je Virgil van Dijk koji je prije nekoliko dana stigao u Liverpool za oko 85 miliona eura, dok je tu još i Cityjev trojac, Benjamin Mendy, John Stones i Kyle Walker.

Kada je je u pitanju golman, čast da čuva mrežu najskuplje ekipe svijeta pripala je Cityjevom Edersonom.

Kada se sabere vrijednost svih igrača ove ekipe dođe se do cifre od 982 miliona funti ili nešto više od milijarde i 100 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije