Upoznajte Narvu Trans - protivnika Željezničara u Evropskoj ligi

Prvi meč na Grbavici 12. jula

Upoznajte Narvu Trans - protivnika Željezničara u Evropskoj ligi

U okviru 1. pretkola Evropske lige Željezničar će odmjeriti snage sa estonskom ekipom po imenu Narva Trans.

Radi se o klubu osnovanom 1979. godine koji se baš i ne može pohvaliti brojem trofeja u estonskoj Meisterliigi. Najveći uspjeh u klupskoj historiji je ostvaren osvajanjem estonskog Kupa 2001. godine, i Superkupa 2007. i 2008. godine.

U svom rosteru Narva ima 23 fudbalera. Najpoznatiji je tamnoputi Elysee koji igra na poziciji zadnjeg veznog, a osim njega zvijezde tima su još Dmitri Barkov, Viktor Plotnikov, Dantee Leverock, kao i kapiten Artur Kotenko koji je upisao 27 nastupa za reprezentaciju Estonije.

Svoje domaće utakmice Narva, koja u estonskom šampionatu zauzima četvrtu poziciju, igra na stadionu Narva Kreenholmi koji prima oko 3.000 gledatelja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prva utakmica se igra na Grbavici 12. jula, a revanš je sedam dana kasnije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi